Buddhismul tibetan

Trimisa la data: 2010-03-23
Materia: Teologie
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_G
Lucrare de licenta despre Buddhismul tibetan
Pe langa politica misionara a lui Asoka, avantul si creativitatea gandirii buddhiste isi trag radacinile din tensiunea dintre "speculativi" si "yogini", care a incurajat si la unii si la altii, o notabila munca de exegeza si de adancire doctrinara. Exista, apoi, contradictiile, de ordin teoretic, din textele canonice, care ii sileau pe discipoli sa se intoarca continuu la izvor, adica la principiile fundamentale ale invataturii lui Buddha. " "Schismele" si "sectele" constituie in realitate, dovada ca invatatura Maestrului nu putea fi epuizata de o "ortodoxie", nici rigid incadrata intr-o scolastica"6.

Un alt element ar fi acela ca, la fel ca oricare alta miscare religioasa indiana, buddhismul era "sincretist", in sensul ca asimila si integra continuu valori nebuddhiste. "Sincretism" care se realiza atat la nivelul "scolilor" cat si mai ales in masa laicilor. Au loc schimbari importante in viata calugarilor, dezvoltarea unei literaturi care contrasteaza cu stilul sutre- lor, spre exemplu fiind textele care constituie "Doctrina Suprema", al treilea "cos", Abidharmapitoka, elaborate intre anii 300 i.e.n. si 100 e.n. Mesajul lui Buddha este reinterpretat, si prezentat in forma unui sistem filosofic. Importanta prin urmarile sale a fost reinterpretarea buddhologiei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Buddhismul tibetan

Lucrare de licenta despre Buddhismul tibetan
Cuprins

Introducere....................3

Capitolul I. Cadrul mahayanic...................7
1 Calea lui bodhisattva ...................7
2 Nagarjuna si teoria vidului.................11

Capitolul II. Vajrayana......................20
1 De la "mani" la "vajra"...................20
2 Scolile tibetane....................44
3 Teologia tibetana..................53

Capitolul III. Despre mandala......................59

Capitolul IV. Note..................................64

Bibliografie...................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Buddhismul tibetan". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.