Bugetul de venituri si cheltuieli ca instrument managerial

Trimisa la data: 2010-07-22 Materia: Economie Pagini: 104 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Gabriel_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Bugetul de venituri si cheltuieli ca instrument managerial
In procesul de realizare a veniturilor si de efectuare a cheltuielilor, bugetul reprezinta un instrument de analiza si control, implicit de asigurare a echilibrului financiar al firmei. Convergent si complementar bugetului se organizeaza un sistem de contabilizare prin care se urmareste si se controleaza in ce masura realizarile efective corespund cu cele planificate, iar pe aceasta baza se fundamenteaza decizia de corectie. In felul acesta, prin buget, ca instrument de conducere, se realizeaza integrarea activitatilor de planificare, control, urmarire a cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor financiare.

O alta trasatura a bugetului este si aceea ca pe baza lui se asigura coerenta activitatilor si structurilor organizatorice ale firmei pe linia cresterii rentabilitatii si economisirii resurselor. Analizat din acest punct de vedere, bugetul leaga pe plan financiar verigile componente ale firmei in vederea gospodaririi eficiente a fondurilor materiale si banesti, respectiv a obtinerii rezultatelor maxime.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Bugetul de venituri si cheltuieli ca instrument managerial

Cuprins


Capitolul I. Consideratii generale privind bugetul de venituri si cheltuieli..........3

Capitolul II. Prezentarea societatii comerciale "combinatul de oteluri speciale Targoviste" SA si a pietei acesteia.........27

Capitolul III. Analiza economica a SC "Combinatul de oteluri speciale Targoviste" SA pe baza BVC si a bilantului contabil. Contul de rezultate............61

Capitolul IV. Program privind inbunatatirea situatiei economico-financiare a societatii "Combinatul de oteluri speciale Targoviste"....89

Bibliografie...........102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Bugetul de venituri si cheltuieli ca instrument managerial". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.