Bugetul public national - Sistemele executiei bugetare

Trimisa la data: 2010-05-15
Materia: Economie
Pagini: 29
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_F
Lucrare de licenta despre Bugetul public national - Sistemele executiei bugetare
Procesul elaborarii deciziei politice-juridice a bugetului, inclusiv fazele de executie si control reflecta necesitatea fluxului permanent a actiunilor bugetare realizate pe criterii profesionale tehnico-economice. Transformarea aparatului administrativ al functionarilor publici in profesionisti cu statut independent autonom si eliminarea "politizarii" finantelor de conducere din institutiile publice reprezinta premise favorabile pentru imbogatirea managementului bugetelor publice.

Bugetul este o balanta de venituri si cheltuieli pe o perioada data, de obicei un an. Daca este public, atunci el se imparte pe trepte ale administratiei de stat, distingandu-se bugetul public central, de cel local. Daca initial, bugetul de stat urmarea procurarea resurselor statului in scopul asigurarii unei bune functionari a administratiei, dupa criza economica din perioada 1929-1933, bugetul a devenit un instrument de politica economica. Astfel, prin politica bugetara, bugetul de stat poate fi utilizat in scopul reglarii vietii economice prin favorizarea activitatii economice sau reducerea cererii agentilor economici.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Bugetul public national - Sistemele executiei bugetare

Cuprins

Introducere..............3

Constitutia Romaniei..............7
Titlul IV - Economia si finantele publice ..........7
ARTICOLUL 138: Bugetul public national...........7
Principiile bugetare...........8
Prezentare generala............8
Aplicabilitatea principiilor bugetare.......9
1.Principiul universalitatii.........9
2.Derogarile principiului unitatii bugetare.......10

Sistemele executiei bugetare............11
Principiul specializarii bugetare.......12
Principiul echilibrului bugetar.........13
Mijloacele de restabilire a echilibrului bugetar........13
Sistemul unitar de bugete..........14
Sistemul bugetar............15
Functiile bugetului public national..........21
Componentele bugetului public national.......23
Procesele bugetare in Romania.........24
Elaborarea bugetului........24
Aprobarea si executarea bugetului.....25
Elaborarea bugetelor locale...........26
Aprobarea si executarea bugetelor locale..........27
Incheierea conturilor anuale de executie a bugetelor locale......28

Bibliografie...........29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Bugetul public national - Sistemele executiei bugetare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.