Bursa monetar - financiara a marfurilor

Trimisa la data: 2010-06-05
Materia: Economie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_M
Lucrare de licenta despre Bursa monetar - financiara a marfurilor
In anul 1639 apar la Paris o serie de agentii de schimb in domeniul negocierii titlurilor de valoare; apoi la Lyon, Toulouse si Rouen, iar spre sfarsitul secolului al XVII-lea, la Montpellier.
In Germania, la jumatatea secolului al XVI-lea apar primele burse la Augsburg, Nurnberg si Hamburg, iar la inceputul secolului al XVII-lea, bursa din Berlin.

La inceputul secolului al XVII-lea la Amsterdam marfurile se puteau negocia in baza contractelor "options" prin care se permitea convenirea unui pret in baza caruia cumparatorul obtinea de la vanzator dreptul de a cumpara o cantitate de marfa la o data stabilita in viitor. Un secol mai tarziu, tot in acest mare centru comercial se constituie o bursa a graului in care se desfasurau tranzactii de trei ori pe saptamana, intr-o hala uriasa de lemn in care fiecare negustor avea un om tocmit pentru a aduce mostre din graul pe care dorea sa-l vanda si pentru a negocia pretul in functie de calitatea acestuia.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Bursa monetar - financiara a marfurilor

Cuprins


Capitolul i. Bursa. Contracte bursiere.........3
1.1. Istoricul burselor de marfuri.........3
1.2. Bursa - definire si caracteristici........8
1.3. Contractele bursiere...........11
1.4. Bursa monetar-financiara si de marfuri Sibiu.........17

Capitolul II. Pietele futures.........27
2.1. Elemente definitorii ale pietelor futures........27
2.2.Tranzactii cu contracte futures si optiuni........36
2.3. Operatiuni cu titluri financiare derivate........44

Capitolul III.Indicii bursieri. Futures cu instrumente sintetice......54
3.1. Caracteristicile indicilor bursieri.......54
3.2. Pretul contractului futures pe indicele BET........73
3.3. Optiuni pe contracte futures avand ca suport indicele bet(rol).......77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Bursa monetar - financiara a marfurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.