CARACTERISTICILE TURISMUL URBAN IN MUNICIPIUL BRASOV

Trimisa la data: 2021-11-10
Materia: Geografie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: madalinar
CUPRINS

Introducere 4
Capitolul 1 5
Elemente teoretico-metodologice 5
1.1. Turismul-caracteristici europene si nationale 5
1.2. Turismul urban 10
1.3. Metodologia si mijloacele de cercetare 14
Capitolul 2 15
Municipiul Brasov-caracterizare fizico-geografica 15
2.1. Asezarea geografica. Descriere fizico-geografica 15
2.2. Istoricul zonei 16
2.3. Caracterizarea socio-economica 19
2.4. Analiza SWOT a municipiului Brasov 22
Capitolul 3 26
Turismul urban in Brasov 26
3.1. Potentialul turistic- resurse turistice urbane 26
3.2. Forme de turism practicate in Brasov 37
3.3. Analiza cantitativa a infrastructurii si circulatiei turistice 39
3.4. Propuneri pentru dezvoltarea turismului urban durabil in Brasov 45
Concluzii 51
Bibliografie 53

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre CARACTERISTICILE TURISMUL URBAN IN MUNICIPIUL BRASOV

Lucrare de licenta intitulata CARACTERISTICILE TURISMUL URBAN IN MUNICIPIUL BRASOV, cuprinde 53 de pagini ce dezbate tema turismului in Municipiul Brasov pornind de la elemente teoretico-metodologice pana la propuneri privind dezvoltarea turismului urban in Municipiul Brasov.

Introducere

Transilvania se bucura de o resursa turistica greu de epuizat, iar Municipiul Brasov constituie un punct reprezentativ pe harta turismului romanesc datorita amalgamului de culturi ce au fost aduse de comunitatile ce au trecut Carpatii, stabilindu-se aici.

Municipiul Brasov se bucura de faptul ca este situat la interferenta marilor drumuri comerciale, lucru materializat prin asimilarea culturilor tuturor popoarelor ce treceau prin spatiul romanesc.

Lucrarea de fata isi propune prezentarea turismului urban la nivelul municipiului Brasov prin analiza in primul rand a notiunii de turism caracterizat atat din punc de vedere european cat si national dar si mentionarea formelor de turism practicate atat la nivel mondial cat si european si national, a turismului urban privit si prin prizma formelor de turism urban ce pot fi practicate si prin analiza cantitativa a turistilor ce isi petrec timpul liber in parcuri dar si in marile centre urbane ale lumii; in al doilea rand analiza municipiului Brasov din punct de vedere fizico-geografic, cuprinzand atat pozitia sa geografica ilustrata cu ajutorul metodei cartografice, istoricul orasului, de la formare si pana in prezent cat si caracteristicile sale din punct de vedere economico-social prin analiza cantitativa a activitatilor dar si a ramurilor industriale. Pe langa analiza activitatilor industriale, lucrarea de fata analizeaza si punctele tari, punctele slabe, oportunitatile dar si avantajele municipiului Brasov prin analiza SWOT atasata lucrarii, ce face referire atat la turism cat si la imaginea orasului si locuire.

Lucrarea isi propune si analiza potentialului turistic al municipiului, prin enumerarea si descrierea obiectivelor turistice cu importanta majora, a formelor de turism practicate in cadrul sau, anliza infrastructurii turistice prin raportarea la numarul de unitati de cazare si capacitatea turistica a acestora, circulatia turistica prin analiza cantitativa a turistilor pe unitati de cazare, pe anumite perioade de timp.

In ultimul rand sunt analizate oportunitatile prin care Municipiul Brasov ar putea dezvolta un turism urban durabil dar si un circuit turistic in cadrul sau ce vizeaza practicarea mai multor forme de turism precum turismul de drumetie, aventura, cultural, de agreement. Acest circuit isi propune evidentierea oportunitatilor de petrecere a timpului liber in Brasov.

Capitolul 1
Elemente teoretico-metodologice

1.1. Turismul-caracteristici europene si nationale
Conform Dictionarului Explicativ al limbii romane turismul reprezinta totalitatea relatiilor si fenomenelor care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara locului de resedinta. In termeni mai amplii turismul este activitatea desfasurata de persoane pe durata calatoriilor in locuri situate in afara resedintei obisnuite pe o perioada consecutiva ce nu depaseste un an.

Turismul a devenit un fenomen de masa la sfarsitul secolului al XIX- lea, si a primit diverse definitii din punct de vedere social-economic precum: ,,activitatea din timpul liber care consta in a voiaja sau locuii departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturii, datorita cunoasterii unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute''(Jan Medecin); ,,arta de a calatorii pentru propia placere'' (Peyromarre Debord); sau ,,fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitatii de refacere a sanatatii si de schimbare a mediului inconjurator, cultivare a sentimentului pentru frumusetile naturii ca rezultat al dezvoltarii comertului, industriei si al perfectionarii mijloacelor de transport''(Guz Freuler citat de Cocea, Deszi, 2009).

O definitie mai curinzatoare despre turism acceptata si pe plan mondial este a profesorului elvetian W. Hunziker care definea turismul ca fiind ''ansamblul de relatii si fenomene, care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara domiciliului lor, atat timp cat sejurul si deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanenta si activitate lucrativa oarecare''.

Turismul poate fi: turism interior, turism national si turism international; este totodata si un fenomen social-economic definitoriu pentru societatea umana actuala, in continua crestere , ce satisface nevoia umana de recreere, cunoastere si recuperare fizico-psihica. Turismul cuprinde in sfera sa de actiune si o serie de activitati de natura serviciilor precum: furnizarea informatiilor , comercializarea de vacante, cazare, tratamente, efectuarea unor prestatii de transport, agrement.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "CARACTERISTICILE TURISMUL URBAN IN MUNICIPIUL BRASOV". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.