Caile de atac in procesul civil

Trimisa la data: 2010-06-01 Materia: Drept Pagini: 92 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_H
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Caile de atac in procesul civil
In tratatele de procedura vechi, anterioare anului 1948, se vorbeste de principiul dublului grad de jurisdictie, in sensul ca procesul civil se judeca de doua instante ordinare - prima instanta de fond si instanta de apel. Controlul judiciar se exercita, in primul rand, pe calea apelului, al carui specific era devolutiv, deci nu era vorba de un control judiciar simplu, adica de o instanta a carei sarcina sa fie verificarea legalitatii si temeiniciei hotararii atacate, ci acest control judiciar era alterat de imprejurarea ca partile aveau dreptul sa vina cu noi mijloace de aparare, cu probe si sustineri noi, ceea ce provoca rejudecarea procesului, de obicei, intr-un cadru largit.

Hotararea data in apel era supusa controlului judiciar al unei a doua instante superioare, pe calea recursului, deci in fapt existau trei grade de jurisdictie. Totusi, se vorbea in acest sistem de principiul dublului grad de jurisdictie, in sensul ca recursul era considerat ca o cale extraordinara de atac. Prin modificarea Codului de procedura civila din februarie 1948, apelul a fost pastrat ca prima cale ordinara de atac, recursul a fost declarat si el cale ordinara de atac, introducandu-se astfel, principiul triplului grad de jurisdictie. De la 1 august 1952, prin suprimarea apelului, s-a introdus principiul dublului grad de jurisdictie.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Caile de atac in procesul civil

Cuprins

I.Consideratii generale privind procesul civil si caile de atac in procesul civil..............3

II .Clasificarea cailor de atac si regulile comune privind folosirea acestora ..........15

III.Apelul singura cale ordinara de atac in procesul civil........32

IV. Recursul - cale extraordinara de atac............54

V.Alte cai extraordinare de atac in procesul civil caracterizare generala...........69

VI.Concluzii, observatii si propuneri de lege ferenda.............82

Bibliografie...........82
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caile de atac in procesul civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.