Caile de atac in procesul civil

Trimisa la data: 2010-06-01
Materia: Drept
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_H
Lucrare de licenta despre Caile de atac in procesul civil
In tratatele de procedura vechi, anterioare anului 1948, se vorbeste de principiul dublului grad de jurisdictie, in sensul ca procesul civil se judeca de doua instante ordinare - prima instanta de fond si instanta de apel. Controlul judiciar se exercita, in primul rand, pe calea apelului, al carui specific era devolutiv, deci nu era vorba de un control judiciar simplu, adica de o instanta a carei sarcina sa fie verificarea legalitatii si temeiniciei hotararii atacate, ci acest control judiciar era alterat de imprejurarea ca partile aveau dreptul sa vina cu noi mijloace de aparare, cu probe si sustineri noi, ceea ce provoca rejudecarea procesului, de obicei, intr-un cadru largit.

Hotararea data in apel era supusa controlului judiciar al unei a doua instante superioare, pe calea recursului, deci in fapt existau trei grade de jurisdictie. Totusi, se vorbea in acest sistem de principiul dublului grad de jurisdictie, in sensul ca recursul era considerat ca o cale extraordinara de atac. Prin modificarea Codului de procedura civila din februarie 1948, apelul a fost pastrat ca prima cale ordinara de atac, recursul a fost declarat si el cale ordinara de atac, introducandu-se astfel, principiul triplului grad de jurisdictie. De la 1 august 1952, prin suprimarea apelului, s-a introdus principiul dublului grad de jurisdictie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caile de atac in procesul civil

Cuprins

I.Consideratii generale privind procesul civil si caile de atac in procesul civil..............3

II .Clasificarea cailor de atac si regulile comune privind folosirea acestora ..........15

III.Apelul singura cale ordinara de atac in procesul civil........32

IV. Recursul - cale extraordinara de atac............54

V.Alte cai extraordinare de atac in procesul civil caracterizare generala...........69

VI.Concluzii, observatii si propuneri de lege ferenda.............82

Bibliografie...........82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caile de atac in procesul civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.