Calculatia costurilor ca modalitate de imbunatatire a performantelor

Trimisa la data: 2009-07-10
Materia: Comert
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_M
Lucrare de licenta despre Calculatia costurilor ca modalitate de imbunatatire a performantelor
Calculul preturilor de vanzare, stabilirea devizelor datorita cunoasterii costurilor produselor. Contabilitatea de gestiune nu serveste numai la calcularea costurilor, ci mai ales, ea trebuie sa permita o mai buna stapanire a costurilor, sa permita deci a actiona asupra lor. In consecinta, o procedura prin care costurile vor fi alocate produselor de o maniera corecta nu e utila decat daca ea permite, in plus, identificarea motivarii lor si a mijloacelor de a le optimiza sau reduce.

Aceste mijloace insa nu se gasesc in existenta acestor produse, nici in volumul lor, ci in ansamblul de actiuni organizate, de operatiuni concrete a caror coerenta si semnificatie permit conceperea, fabricarea, vanzarea, evolutia produselor, raspunzand asteptarilor clientilor. Daca intreprinderea vrea sa stapaneasca costurile produselor si sa optimizeze oferta lor, ea trebuie sa optimizeze aceste actiuni care sunt inima functionarii oricarei intreprinderi, si care de fapt dau nastere la cheltuieli, dar in acelasi timp sunt si factorii sai de performanta. O reala contabilitate de gestiune se bazeaza pe ideea analizei cuplului "costuri - performanta" care nu trebuie sa lase in umbra nici o zona a intreprinderii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Calculatia costurilor ca modalitate de imbunatatire a performantelor

Cuprins

Prezentare generala a S.C. B ERE TIMISOREANA S.A......................5

Capitolul I. Organizarea contabilitatii de gestiune.................11
1. Domeniul de definire si obiectivele contabilitatii de gestiune......................................11
2. Structuri si factori de organizare a contabilitatii de gestiune......................................14
3. Delimitarea costurilor intre contabilitatea financiara si cea de gestiune......................................18
4. Organizarea contabilitatii de gestiune la SC Bere Timisoreana SA.....................................37

Capitolul II. Calculatia costurilor ca obiectiv principal al contabilitatii de gestiune...............................39
1. Definirea calculatiei costurilor................................39
2. Conceptul si clasificarea metodelor de calculatie a costurilor.................................48
3. Metoda de calculatie pe faze.................................49
4. Calculatia costurilor prin metoda pe faze la SC Bere Timisoreana SA......................................57

Capitolul III. Modalitati de imbunatatire a performantelor pornind de la anliza costurilor....................................87
1. Contabilitatea de gestiune si procesul decizional.................87
2. Costul in procesul decizional.............................88
3. Modalitati de imbunatatire a performantelor - propuneri.........................................91

Concluzii.............................................99

Bibliografie..................................................104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Calculatia costurilor ca modalitate de imbunatatire a performantelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.