Calculul drepturilor salariale si a retinerilor generate de acestea

Trimisa la data: 2010-05-24
Materia: Economie
Pagini: 150
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_V
Lucrare de licenta despre Calculul drepturilor salariale si a retinerilor generate de acestea
Teoria dualista a salariului si a marimii sale reflecta situatia reala de necontestat a determinarii salariului, concomitent, prin costul fortei de munca si productivitatea marginala a muncii. Cuantumul obisnuit al salariului depinde de contactul facut intre cele doua forte ale pietei muncii, ale caror interese nu sunt catusi de putin identice. Muncitorii vor sa obtina cit mai mult, iar patronii sa dea cat mai putin posibil.

Salariul trebiuie si poate fi explicat atat pe baza conditiilor de formare a ofertei de munca si de formare a cererii de munca, adica pe baza teoriei functional-economic in care functioneaza piata muncii, inclusiv in baza rolului institutiilor si organizatiilor existente.Salariul este venitul prin care se remunereaza munca salariata in intreprinderi si administratii. El nu este o remuneratie oarecare a muncii, ci numai un mod foarte special de recompensare, anume pretul unei munci inchiriate si intrebuintate de un intreprinzator, de un agent economic utilizator pe baza de contract.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Calculul drepturilor salariale si a retinerilor generate de acestea

Cuprins


Capitolul I Forta de munca - aspecte juridice, contabile si fiscale.....3

Capitolul II Contabilitatea salariilor..........42

Capitolul III Contributiile angajatorului si contabilitatea acestora........81

Capitolul IV Caracterizarea societatii comerciale........105

Capitolul V Studiu de caz la S.C. Insaterm S.A...........112

Capitolul VI Controlul activitatii de calcul,evidenta si decontarea drepturilor banesti ale salariatilor..........133

Capitotul VII Concluzii si propuneri...........145

Bibliografie...........146

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Calculul drepturilor salariale si a retinerilor generate de acestea". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.