Calculul indicatorilor macro-economici - Venitul net actualizat

Trimisa la data: 2011-04-28
Materia: Administratie Publica
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: durnea
Lucrare de licenta despre Calculul indicatorilor macro-economici - Venitul net actualizat
Societatile si cvasisocietatile nefinanciare au ca functie principala producerea de bunuri si servicii destinate pietei. Resursele lor provin din incasarea productiei vandute. Acestea cuprind intreprinderile individuale, societatile comerciale, in nume colectiv, in comandita, pe actiuni (S.A), societati cu raspundere limitata (S.R.L.), si regii autonome.

Institutiile de credit sunt acei agenti economici a caror functie principala este finantarea altor agenti economici. Finantarea presupune colectarea, transformarea si redistribuirea disponibilitatilor financiare. Acestea cuprind bancile, cooperativele de credit, institutiile CEC. Institutiile de asigurari au ca functie principala asigurarea, adica transformarea riscurilor individuale in riscuri colective, garantand plata unei despagubiri in caz de producere a riscului asigurat.Administratiile publice sunt institutii guvernametale a caror functie principala este de a produce servicii necomerciale pentru colectivitate si de a efectua redistribuirea venitului si a bogatiei nationale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Calculul indicatorilor macro-economici - Venitul net actualizat

Lucrare de licenta despre Calculul indicatorilor macro-economici - Venitul net actualizat

Cuprins

Capitolul I. Statistica macroeconomica...............3
1.1 Introducere................3
1.2 Agentii economici.................4
1.3 Fluxurile din cadrul economiei nationale............6
1.4 Sistemul conturilor nationale.................6

Capitolul II. Sistemul conturilor natioanle in conditiile actuale............9
2.1 Calculul statistic al indicatorilor macroeconomici pe baza datelor din SCN...............10
2.2. Indicatori sintetic de rezultate calculati in SCN...................10

Capitolul III. Indicatori statistici de rezultate calculate la nivel microeconomic...............16
3.1 Indicatori ai rezultatelor activitatii economice.............16
Capitolul IV. Indicatori statistici ai eficientei economice a investitiilor calculati la nivel microeconomici.....................25
4.1 Investitiile si clasificarea lor.....................25
4.2.Clasificarea sistemului de indicatori...................30
4.3 Indicatori cu caracter general.................32
4.4 Indicatori de baza.....................33
4.5 Indicatori sociali si ecologici......................39

Capitolul V. Studiu de caz.....................41
5.1 Analiza regimului de eficienta al proiectului de investitii cu ajutorul venitului net actualizat...................41
5.2 Analiza regimului de eficienta al proiectului de investitii cu ajutorul indicatorilor dinamici (D si Re).................46

Capitolul VI. Analiza economica si financiara a proiectului de investitii.....................52

6.1. Analiza economica...............52

Concluzii finale..............65

Bibliografie.............69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Calculul indicatorilor macro-economici - Venitul net actualizat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.