Calificarea faptelor de evaziune fiscala

Trimisa la data: 2010-06-18
Materia: Drept
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: moniqmario
Lucrare de disertatie despre Calificarea faptelor de evaziune fiscala
Existenta statului este dependenta, printre altele, de participarea contribuabililor, persoane fizice si juridice, la constituirea fondurilor publice.

Functionarea institutiilor etatice sau administrative presupune efectuarea unor cheltuieli foarte mari, care, la randul lor, depind de existenta unor venituri publice prealabile.

Pentru a nu exista probleme in ceea ce priveste indeplinirea atributiilor ce revin institutiilor si autoritatilor publice, statul reglementeaza un sistem fiscal a carui finalitate consta in asigurarea veniturilor necesare functionarii optime a institutiilor si autoritatilor statale, precum si a obligatiilor acestora.

Cum era firesc, obligatia privind contributia la cheltuielile publice este prevazuta in primul rand in Constitutie, in art.56 alin.1, conform caruia : „ cetatenii au obliagtia sa contribuie,prin impozite si prin taxe, la cheltuielile publice”.

Cu toate ca textul se refera numai la cetateni, prin lege sunt stabilite obligatii fiscale si in sarcina persoanelor juridice.
Astfel, conform art. 137 din Constitutie: „formarea, administrarea, intrebuintarea si controlul resurselor financiare ale statului, ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale institutiilor publice sunt reglementate prin lege”.

Art.139 alin.1, de asemenea prevede ca : „impozitele taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege”.

Iar art.139 alin.2 dispune : „impozitele si taxele locale se stabilesc de consilii locale sau judetene, in limitele si in conditiile legii”.
Sumele reprezentand contributiile la constituirea unor fonduri se folosesc, in conditiile legii, numai potrivit destinatiei acestora ( art.139 alin.3).

Obligatia fiscala de plata consta in indatorirea unor persoane fizice sau juridice de a plati la termenele legale impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului general consolidat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Calificarea faptelor de evaziune fiscala

Lucrare de disertatie despre Calificarea faptelor de evaziune fiscala
Cuprins

Capitolul I Calificarea si incadrarea juridica a faptelor de evaziune fiscala........................7

Capitolul II Fiscalitate si evaziune fiscala. Evolutie doctrinara......8

Capitolul III Analiza elementelor constitutive ale infractiunilor de evaziune fiscala...............31

Capitolul IV Cauze de nepedepsire si reducere a pedepsei..............60

Capitolul V Practica judiciara............................66

Capitolul VI Drept comparat...............................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Calificarea faptelor de evaziune fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.