Calitatea procesuala a partilor in cadrul procesului civil

Trimisa la data: 2010-03-15
Materia: Drept
Pagini: 145
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adela_So
Lucrare de licenta despre Calitatea procesuala a partilor in cadrul procesului civil
In principiu, drepturile procesuale ale partilor in faza de executare sunt aceleasi cu drepturile partilor in faza de judecata (asistare, reprezentare, formulari cereri, folosirea caii de atac legale). Abuzul de drepturi este sanctionat si in faza de executare silita, in aceasta faza operand si principiul disponibilitatii. Potrivit acestui principiu, creditorul are dreptul de a cere instantei executarea silita a creantei sale, precum si dreptul de a renunta la executare si poate renunta la una din formele procedurii executarii silite indirecte prin inlocuire cu alta forma exceptionala, sau poate cere si una si alta.

Creditorul urmaritor si debitorul urmarit pot incheia o tranzactie si prin aceasta executarea sa inceteze. In baza principiului disponibilitatii, creditorul poate acorda debitorului inlesniri la plata (in rate, sau scaderea platii), amanari, scutiri sau reduceri la plata majorarilor de intarziere).Forma principala de executare silita a obligatiilor financiare restante a debitorilor persoanelor juridice este decontarea bancara. Creditorul are dreptul de a alege bunurile care trebuie sa fie urmarite din patrimoniul debitorului. Prin aceasta alegere, in mod explicit se alege si forma de executare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Calitatea procesuala a partilor in cadrul procesului civil

Lucrare de licenta despre Calitatea procesuala a partilor in cadrul procesului civil
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind participantii in procesul civil: organe judiciare...........3
1.1.Instanta judecatoreasca: aspecte generale...........3
1.2.Participarea procurorului in procesul civil-Ministerul Public - aspecte generale...........16
1.3. Organul de executare silita: aspecte generale si participantii la
executarea silita...............47

Capitolul II. Partile indispensabile in procesul civil..........59
2.1. Instanta judecatoreasca...............59
2.2. Partile (reclamant si parat)..........71
2.3.Asistenta juridica si dreptul la aparare: avocatul...........92
2.4.Participarea procurorului in procesul civil..........109
2.5. Calitatea procesuala a partilor...........121
2.6. Scurta comparatie cu partile din procesul penal.............129

Capitolul III. Participarea tertilor in procesul civil...........132
3.1.Interventia voluntara.........132
3.2.Interventia fortata...........138

Bibliografie...............144

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Calitatea procesuala a partilor in cadrul procesului civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.