Cancerul bronhopulmonar

Trimisa la data: 2010-09-22
Materia: Medicina
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nicoletadanielaborcan
Lucrare de licenta despre Cancerul bronhopulmonar
Ponderea tumorilor maligne pulmonare din totalul tumorilor intratoracice reprezinta 95%. Dintre acestea, tumorile bronhopulmonare maligne ocupa primul loc cu o pondere de 90%. In cadrul lor se includ, in primul rand cancerul bronhopulmonar primitiv, in al doilea rand sarcoamele bronhopulmonare, tumorile pulmonare metastazice si alte tumori pulmonare mai rare cu aspect semimalign.

Cancerul bronhopulmonar primitiv include cazuri de cancer care se dezvolta in mod primitiv, de regula din epiteliul bronsic, invadand ulterior si parenchimul pulmonar. Unii autori considera ca denumirea corecta ar fi de bronhogen sau bronhogenetic.

Confundat in antichitate cu ftizia si cu alte boli pulmonare, a fost semnalat pentru prima data, fara a fi bine individualizat, in sec. al XVI- lea de Paracelsus si de Agricola ca "male metalborum" la minerii din Schneelberg -1531-Saxonia si din St. Joachimstal -1556-. Diagnosticul a fost pus mult mai tarziu de Hesse si Harting (1879).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cancerul bronhopulmonar

Lucrare de licenta despre Cancerul bronhopulmonar
Cuprins

Introducere.....................3

I Partea generala...............4
A.Notiuni actuale din literatura de specialitate privind cancerul bronhopulmonar..................4
B. Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu cancer bronhopulmonar..................22

II.Partea speciala
Planul de ingrijire nursing a trei cazuri clinice semnificative intalnite in practica.....................27
1.Date generale despre pacient...................27
2.Prezentare de caz.............................28

III.Concluzii..................65

IV Bibliografie................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cancerul bronhopulmonar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.