Cancerul gastric diagnosticat precoce

Trimisa la data: 2010-08-22
Materia: Medicina
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bogdan_A
Lucrare de licenta despre Cancerul gastric diagnosticat precoce
Din punct de vedere oncologic, caracteristicile mai importante ale stomacului privesc raporturile cu celelalte viscere cu care vine in contact, vascularizatia, circulatia limfatica, cat si procedeele chirurgicale ce pot fi practicate pe bolnav fara a-i pune viata in pericol.Avand in vedere continuitatea gastro-esofagiana si piloro-duodenala, trebuie luate in considerare, in cadrul interventiilor asupra acestor zone, raspandirea directa si indirecta a neoplaziei peste limitele transelor de excizie.

Mai mult decat atat, stomacul este in contact cu diafragmul, peretele abdominal anterior, ficatul, colonul transvers, splina, rinichiul si suprarenala stanga, pancreasul, flexura splenica a colonului si cu anse intestinale.Stomacul prezinta doua deschideri si este descris ca avand doua margini sau curburi si doua fete. In realitate, suprafata sa exterioara este o suprafata continua si nu este impartita de nici o margine usor perceptibila. Atata vreme insa cat suprafata sa este intrerupta de insertiile marelui si micului epiploon de-a lungul unor profile care definesc umbra gastrica in radiografii, aceste margini pot fi privite ca impartind totusi suprafetele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cancerul gastric diagnosticat precoce

Lucrare de licenta despre Cancerul gastric diagnosticat precoce
Cuprins

Importanta diagnosticarii precoce in cancerul gastric..........3

Epidemiologia cancerului gastric.............5

Prognosticul cancerului gastric............8

Anatomia chirurgicala a stomacului.........9

Anatomo-patologia cancerului gastric......16

Clasificari cu valoare prognostica........18

Cancerul superficial al stomacului........20

Cancerul gastric avansat...........22

Cunostinte actuale despre carcinogeneza gastrica.............23

Carcinogeneza gastrica dupa schema Correa...............26

Probleme de diagnostic clinic precoce in cancerul gastric.........27

Forme clinice.................30

Aportul examenului radiologic in diagnosticul optimizat al cancerului..............30

Aportul examenului endoscopic si al examenului bioptic in diagnosticul optimizat al cancerului gastric............35

Elemente clinice si paraclinice de bilant preoperator in stadializarea cancerului gastric............40

Partea speciala - Date generale................43

Date generale.................44

Date clinice...........45

Modul de prezentare clinica.............47

Concluzii............57

Bibliografie.........59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cancerul gastric diagnosticat precoce". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.