Cancerul mamar

Trimisa la data: 2009-06-07
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_F
Lucrare de licenta despre Cancerul mamar

Frecvent, pentru tratamentul cancerului de san este folosita iradierea externa. De obicei, pacientele sunt tratate 5 zile pe saptamana, in ambulator, pe o perioada de 6 saptamani. Fiecare sedinta dureaza cateva minute. Tratamentul in sine este nedureros. Radioterapia poate fi utilizata preoperator, pentru reducerea dimensiunilor tumorale, sau postoperator, pentru distrugerea celulelor neoplazice restante la nivelul sanului, al peretelui toracic si al axilei si pentru prevenirea recidivelor locale sau in tratamentul adenopatiilor supraclaviculare.
Principalele efecte secundare ale radioterapiei sunt: tumefactia si senzatia de greutate la nivelul sanului, eritemul cutanat asemanator arsurilor solare in aria de tratament si fatigabilitatea.

Modificarile tesutului mamar si ale tegumentului dispar de obicei in 6-12 luni. La unele paciente, dupa radioterapie sanul devine mai mic si mai ferm. Radioterapia nu se efectueaza in timpul sarcinii, deoarece poate fi nociva pentru fetus.Tratamentele endocrine includ acele tratamente care se adauga sau interfereaza cu actiunea hormonilor pacientelor. La femeile cu tumori cu teste pozitive pentru receptorii estrogenici si progesteronici se poate administra tratament endocrin pentru a bloca efectele estrogenilor si cresterea celulelor maligne in tesutul mamar.
Hormonul feminin, estrogenul, poate accentua dezvoltarea celulelor maligne A la unele femei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cancerul mamar

Lucrare de licenta despre Cancerul mamar
Cuprins

Cuvant inainte.........................4

Capitolul I. Definitia cancerului si a cancerului de san............5

Capitolul II. Leziunile maligne ale sanului........................7

Capitolul III. Leziunile benigne ale sanului.....................8

Capitolul IV. Supravietuirea pacientelor cu cancer de san.............13

Capitolul V. Factorii de risc pentru cancerul de san................16

CApitolul VI. Cancerul mamar poate fi prevenit?.................20

Capitolul VII. Cum poate fi depistat cancerul mamar?................21

Capitolul VIII. Care sunt semnele si simptomele cancerului de san?ce se intampla daca exista suspiciunea de cancer?......................29

Capitolul IX. Stadializarea................................32

Capitolul X. Supravietuirea in cancerul mamar in functie de stadiu...............33

Capitolul XI. Tratamentul cancerului mamar.....................33

Capitolul XII. Trialurile clinice........................41

Capitolul XIII. Unele intrebari pentru medicul dumneavoastra.........42

CApitolul XIV. Urmarirea pacientelor cu cancer mamar dupa incheierea tratamentului..............................43

Bibliografie....................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cancerul mamar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.