Canditatura prezidentiala - studiu analitic

Trimisa la data: 2010-07-11
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_E
Lucrare de licenta despre Canditatura prezidentiala - studiu analitic
Lucrarea isi propune sa descopere cauzele si efectele pe care erorile si reusitele lui Adrian Nastase le-au avut in planul societatii si imaginea pe care acesta a dorit sa o impuna electoratului despre sine. Analizata ca metoda democratica, eveniment conventional, practica si ritual politic, dar nu in ultimul rand actiune teatrala, campania electorala sustinuta de candidatul PSD+PUR scoate la lumina viziunea acestuia asupra actiunilor politice viitoare.

Folosind ca tehnica de cercetare analiza discursului politic, pot spune ca lucrarea este o incercare de obiectivare a analizei constructiei discursive a actiunii politice in situatie electorala. Marcat de subiectivitate, de intentionalitatea locutorului si de spectaculozitate, de dorinta de a persuada electoratul in scopul determinarii unei actiuni favorabile, discursul politic al lui Adrian Nastase este tratat din perspectiva lingvistica si morfologica, dar si argumentativa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Canditatura prezidentiala - studiu analitic

Lucrare de licenta despre Canditatura prezidentiala - studiu analitic
Cuprins

Introducere....................4

Capitolul I Analiza discursului politic.................7
1.1. Prezentarea caracteristicilor discursului politic.........7
1.1.1. Comunicarea politica...............7
1.1.2. Comunicarea electorala.............9
1.2. Analiza de discurs politic...........15
1.3. Comunicarea politica in dezbaterea electorala televizata........21
3.1.1. Retorica politica moderna..........22
3.1.2. Dezbaterea televizata - tipuri si strategii..............24
1.3.3. Construirea imaginii mediatice............27
1.4. Analiza semantica a discursului politic.....31

Capitolul II Analiza discursului politic al lui Adrian Nastase in campania electorala din 2004.............37
2.1. Pozitionarea discursiva a lui Adrian Nastase in contextul socio-politic Romanesc...............37
2.2. Momentul adevarului - Confruntarea televizata Adrian Nastase- Traian Basescu, analiza televizuala a discursului............48
2.3. Analiza semantica a discursului politic al lui Adrian Nastase...............65

Concluzii.................75

Bibliografie..............79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Canditatura prezidentiala - studiu analitic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.