Cantecul de leagan ca modalitate de valorificare a folclorului copiilor

Trimisa la data: 2009-03-19
Materia: Litere
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_P
Lucrare de licenta despre Cantecul de leagan ca modalitate de valorificare a folclorului copiilor
Pornind de la receptivitatea aproape generala a copiilor fata de lumea sunetelor, institutorul va cauta sa le dezvolte vocea si auzul muzical, simtul melodic, ritmic, al armoniei, sa le formeze priceperi si deprinderi elementare de a canta. Din toate ramurile muzicii, cea mai apropiata de specificul copilariei este muzica vocala, deoarece in cant melodia formeaza o unitate cu textul, facand-o mai accesibila. Muzica este mai usor inteleasa atunci cand se combina cu miscarea, sub forma dansului cu text si cant. Eficienta acestui mijloc creste prin faptul ca elevii nu numai ca asculta muzica, dar si o executa.

Cadrului didactic ii revine sarcina de a sistematiza continutul, obiectivele, metodele cele mai eficiente, astfel incat sa imbine sistematic si continuu actiunea de cunoastere a realitatii pana la zi si actiunea de comunicare, orientare, creatie care de fapt constituie cele doua directii, nivele obligatorii ale valorificarii.Materialul folcloric ce se doreste a fi introdus in circuitul de valorificare trebuie sa reflecte numai aspectele autentice ale culturii populare, sa fie accesibil copiilor, argumentat prin fapte, imagini obiective si subiective ale vietii reale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cantecul de leagan ca modalitate de valorificare a folclorului copiilor

Lucrare de licenta despre Cantecul de leagan ca modalitate de valorificare a folclorului copiilor
Cuprins

Introducere...................................................3

Capitolul I. Valorificarea cantecului de leagan din repertoriul claselor I - IV la ora de educatie muzicala...........................4
I.1 Folclorul muzical si insemnatatea lui.............................4
I.2. Categorii ale folclorului muzical romanesc.......................7
I.3 Repertoriul copiilor si pentru copii............................8
I.4 Cantecul de leagan...........................................11

Capitolul II. Contributia educatiei muzicale la dezvoltarea psihologica si la realizarea educatiei estetice la scolarul de varsta mica......................................................16
II.1 Caracterizarea cresterii si dezvoltarii psihice a scolarului mic..........................................16
II.2 Esenta educatiei estetice....................................22
II.3 Specificul realizarii educatiei estetice la scolarul de varsta mica prin intermediul educatiei muzicale............................26
II.4. Rolul institutorului in activitatea de educatie muzicala.............................................30

Capitolul III. Proiect de cercetare..................................31
III.1 Coordonate generale ale cercetarii.............................31
III.2. Ipoteza si obiectivele cercetarii..............................33
III.3 Metodele si etapele cercetarii..................................34
III.4 Tipuri de relatii: institutori-elevi; elev-elev................37
III.5 Confirmarea/infirmarea ipotezei...............................46
III.6 Concluzii - importanta folclorului pentru copii la clasele I - IV.....................................................47

Portofolii...................................................61

Bibliografie....................................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cantecul de leagan ca modalitate de valorificare a folclorului copiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.