Caracteristici ale sistemului financiar international

Trimisa la data: 2009-04-26
Materia: Finante-Banci
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_F
Lucrare de licenta despre Caracteristici ale sistemului financiar international
Crizele bancare din tarile in curs de dezvoltare au determinat realizarea a numeroase studii.In primul rand, ele sugereaza o legatura intre procesul de liberalizare financiara si aparitia crizelor bancare si financiare din ultimele decenii .Un alt aspect pe care aceste analize l-au evidentiat a fost faptul ca aceste crizele financire cuprind crize ale sectorului bancar legate de in special in tarile in curs de dezvoltare. Aceste doua rezultate arata rolul central pe care l-au avut bancile in procesul de instabilitate financiara in tarile in curs de dezvoltare in ultimul deceniu.In continuare vom prezenta cauzele pentru care un sistem bancar liberalizat ar putea fi mai vulnerabil in fata unei crize.

In sistemele financiare strict controlate dobanzile practicate de banci sunt administrate de catre bancile centrale, acestea stabilind niste plafoane maxime, ceea ce nu permite bancilor sa percepa o prima de risc pentru proiectele cu un risc ridicat. Din aceasta cauza acele proiecte care pot avea un randament ridicat nu vor fi finantate. Acesta este unul dintre cele mai importante efecte ale liberalizarii financiare, a permis bancilor sa finanteze proiecte mai riscante cu o rentabilitate mai ridicata. Dar bancile nu ar trebui sa acorde credite in mod automat clientilor care accepta dobanzi mai mari, ele ar trebui sa caute debitorii care ofera cea mai buna combinatie rentabilitate-risc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristici ale sistemului financiar international

Lucrare de licenta despre Caracteristici ale sistemului financiar international
Cuprins

Capitolul I. Introducere.................................4

Capitolul II. Imperfectiuni ale Sistemului Financiar International...........................................8
2.1.Problema asimetriei informatiei si a executarii contractelor................................................8
2.2.Riscul suveran...........................................13
2.3.Efectele mobilitatii internationale a fluxurilor de capitaluri asupra instabilitatii financiare de pe pietele emergente................................17
2.4.Liberalizarea financiara si instabilitatea financiara.......................................21
2.5. Regimurile valutare, sursa a instabilitatii financiare in tarile emergente.....................................29

Capitolul III. Propagarea instabilitatii financiare...................34
3.1.Modul de declansare si de derulare a unei crize financiare intr-o tara.............................................35
3.2.Caile de contagiune ale unei crize financiare dintr-o tara catre alte tari................................45

Capitolul IV. Propuneri de reforma a Sistemului Financiar International...........................................55
4.1.Necesitatea planificarii liberalizarii contului de capital de catre tarile emergente.................................57
4.2.Stabilirea de standarde si coduri internationale..................59
4.3.Implicarea sectorului privat in prevenirea si gestionarea crizelor financiare................................................61
4.4.Mecanisme de protectie sociala pentru stabilitatea financiara..................................62
4.5.Reforma institutiilor financiare internationale..................................63
4.6 Acorduri de cooperare monetara si financiara regionale........................................65

Consideratii finale.........................................68

Bibliografie.............................................86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristici ale sistemului financiar international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.