Caracteristici de personalitate si modalitati de coping la lucratorii de la descarcerare

Trimisa la data: 2016-05-27
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mihaila605
CUPRINS
Introducere....................................................................................................4
Cap. I. Probleme general teoretice.
1.1. Ce este stresul. Modalitati de abordare a stresului..........................5
1.2. Caracteristici ale stresului..................................................................8
1.3. Forme ale stresului. Conceptul de distres - eustress.......................9
1.4. Stresul ca stimul si stresul ca raspuns.............................................15
1.5. Stresul organizational.......................................................................18
1.6. Stresul si personalitatea. Conceptul de tip si trasaturi de personalitate......................................................................................20
Cap. II. Justificarea studiului.....................................................................32
2.1. Cerintele mediului militar...................................................................32
2.2. Factori stresori specifici. Solicitari psiho-fizice specifice situatiilor de urgenta.....................................................................................................35
2.3 Consecintele stresului. Masuri pentru gestionarea stresului profesional....................................................................................................41
2.4. Modaluitati de realizare a protectiei psihologice in structurile pompierilor din Statele Unite ale Americii...............................................44
Cap. III. Premisele cercetarii. Ipoteze si obiective...................................47
3.1. Material si metoda................................................................................48
3.1.1. Populatie si esantion. Criterii de selectie.........................................48
3.1.2. Selectionarea lotului..........................................................................48
3.1.3. Variabile masurate............................................................................49
3.1.4. Instrumente utilizate.........................................................................49
3.2. Analiza si procesarea datelor..............................................................51
Concluzii......................................................................................................66
Propuneri de masuri...................................................................................67
Anexe............................................................................................................69
Bibliografie...................................................................................................78

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristici de personalitate si modalitati de coping la lucratorii de la descarcerare

INTRODUCERE

In misiunile la care participa si in activitatea de zi cu zi, lucratorul Ministerului Internelor si Reformei Administrative trebuie sa faca fata unor situatii complexe, in care pe langa o excelenta instruire teoretica si practica de specialitate are nevoie de o pregatire pentru a face fata "luptei" cu presiunea timpului, cu teama de a-i fi pusa in pericol viata, cu panica sau cu aversiunea populatiei, cu lucrul in posturi izolate.

Asemenea situatii apar de-a lungul intregii sale cariere profesionale si constituie surse de stres ce pot influenta in cele din urma satisfactia personala, starea si sanatatea fizica si psihica pe de o parte, eficienta profesionala a personalului si a colectivului de lucru, pe de alta parte. Stresul, inteles ca starea de tensiune creata ca raspuns la agresiunile (psihice sau fizice) din mediul intern sau extern prin care organismul se apara utilizand reactii de adaptare, este de altfel o prezenta cotidiana care nu poate fi controlata decat intr-o anumita masura.

Cu toate ca in prezent se desfasoara o serie de actiuni si masuri menite sa conduca la diminuarea unor disfunctionalitati generate de stresul profesional si satisfacerea unor nevoi emotionale ale personalului, Ministerul Internelor si Reformei Administrative nu dispune de strategii coerente, programe de control si masuri unitare eficiente pentru acest domeniu.

Pentru controlul stresului profesional si pentru satisfacerea nevoilor emotionale ale personalului s-au creat intr-o serie de institutii variate programe, actiuni si masuri, precum sunt cele de reducere a tensiunii la locul de munca, management al stresului, crestere a calitatii vietii de munca, mentinere a sanatatii fizice si mentale s.a., sau cele de asigurare/ protectie psihologica a efectivelor in structurile diverselor forte armate.

Demersul nostru a constat in analiza modului in care personalul percepe prezenta factorilor stresori specifici posturilor din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, precum si stabilirea relatiei dintre caraceristicile de personalitate ale categoriei de lucratori suspuse analizei (lucratori din domeniul situatiilor de urgenta/ descarcerare) si modalitatile de coping ale acestora. Pe termen lung, finalitatea o reprezinta initierea si dezvoltarea unui program coerent de masuri menite sa ajute la o mai buna adaptare la specificul activitatilor, la natura atributiilor, la cresterea satisfactiei in munca si a calitatii vietii, prin intermediul masurilor de protectie psihologica a personalului si a managementului stresului in general.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristici de personalitate si modalitati de coping la lucratorii de la descarcerare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.