Caracteristicile algoritmilor de sortare

Trimisa la data: 2010-05-12
Materia: Informatica
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nina_C
Lucrare de licenta despre Caracteristicile algoritmilor de sortare
Aceasta metoda a fost pusa la punct de catre Donald L. Shell in 1959 si este o completare a algoritmului de insertie directa. El mai poarta numele si de sortare prin micsorarea incrementului. Incrementul reprezinta de fapt numarul de grupe in care va fi impartit tabloul R.
Este unul din algoritmii care deplaseaza articole numai cu cate o pozitie deodata, timpul sau mediu de rulare va fi in cel mai bun caz cu n2, deoarece fiecare inregistrare trebuie deplasata in medie aproximativ pozitii, in timpul procesului de sortare.

Pentru a imbunatati insertia directa, avem nevoie de un mecanism, prin intermediul caruia inregistrarile sa efectueze salturi lungi in loc de pasi mici. O asemenea metoda a fost propusa in anul 1959 de Donald L. Shell si se numeste sortare cu micsorarea incrementului.Consideram 16 inregistrari R1, R2, ..., R16. Aceste inregistrari le vom imparti in 8 grupe a cate doua, adica (R1, R9), (R2, R10), .... (R8, R16). Sortand fiecare grupa separat, ne va conduce la a doua linie a tabelului; aceasta numindu-se prima trecere. Acum vom imparti inregistrarile in cate 4 grupe de cate patru inregistrari fiecare, adica (R1, R5, R9, R16), ...., (R4, R8, R12, R16), si din nou fiecare grup este sortat separat.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristicile algoritmilor de sortare

Lucrare de licenta despre Caracteristicile algoritmilor de sortare
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive..................................3
I.1 Notiunea De Sortare..................................... 3
I.2 Aplicatii Ale Sortarii................... ........................3
I.3 Formularea Problemei....................................4
I.4 Caracteristicile Algoritmilor De Sortare.....................6

Capitolul II. Elemente teoretice necesare analizei algoritmilor................................................8
II.1 Calculul De Complexitate Si Notatii Asimptotice...................8

Capitolul III. Sortarea interna...............................15
III.1 Algoritmi De Sortare Prin Numarare............................15
III.2 Sortarea Prin Insertie ..............................20
III.3 Sortarea Prin Interschimbare................................33
III.4 Sortarea Prin Selectie.....................................43
III.5 Alti Algoritmi De Sortare......................................55

Capitolul IV. Sortarea externa................................61
IV.1 Sortarea Prin Interschimbare A Fisierelor.........................62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristicile algoritmilor de sortare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.