Caracteristicile antecontractului de vanzare - cumparare imobiliara

Trimisa la data: 2010-06-13
Materia: Drept
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_St
Lucrare de licenta despre Caracteristicile antecontractului de vanzare - cumparare imobiliara
Antecontractul, fiind in esenta o conventie civila este supus, in mod firesc, regulilor si principiilor care guverneaza incheierea contractelor civile in dreptul comun. Orice antecontract va trebui sa indeplineasca, in momentul incheierii sale, toate conditiile esentiale pentru validitatea unei conventii civile, care potrivit art. 948 C. civ. sunt: 1) capacitatea de a contracta; 2) consimtaAZmantul valabil al partii care se obliga; 3) un obiect determinat; 4) o cauza licita si morala. Totusi antecontractul, in raport cu alte conventii civile, prezinta anumite particularitati in ceea ce priveste conditiile de fond si anume:

1). Cu privire la CAPACITATE, ca orice conventie civila, promisiunea de a contracta se poate incheia valabil numai de catre persoane cu capacitate deplina de exercitiu, stiut fiind faptul ca aceasta capacitate o au numai persoanele majore (cu exceptia celor puse sub interdictie), iar persoanele minore cu varsta intre 14-18 ani au o capacitate de exercitiu restransa, putand incheia acte juridice numai daca sunt asistate de catre ocrotitorii lor legali, iar persoanele care nu au implinit varsta de 14 ani, la fel ca si persoanele majore puse sub interdictie, fiind lipsite total de capacitate de exercitiu, pot incheia asemenea acte numai prin reprezentarea lor de catre ocrotitorul legal .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristicile antecontractului de vanzare - cumparare imobiliara

Lucrare de licenta despre Caracteristicile antecontractului de vanzare - cumparare imobiliara
Cuprins

Capitolul I Notiune.............3

Capitolul II Domeniul de aplicare a institutiei juridice a antecontractului.............6

Capitolul III Incheierea antecontractului..........7

Capitolul IV Continutul antecontractului...........13

Capitolul V Executarea antecontractului...........22

Capitolul VI Imposibilitatea obiectiva de executare...........45

Concluzii............48

Bibliografie selectiva..........49


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristicile antecontractului de vanzare - cumparare imobiliara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.