Caracteristicile dreptului de proprietate

Trimisa la data: 2010-01-26
Materia: Drept
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_P
Lucrare de licenta despre Caracteristicile dreptului de proprietate
Prin drept de proprietate de stat in sens obiectiv autorii acestor lucrari inteleg totalitatea normelor juridice care intaresc si apara apartenenta bunurilor materiale poporului, in persoana organului reprezentativ de stat. Aceste norme mai stabilesc modul de dobandire, folosire si instrainare a proprietatii de stat. In acest continut institutia dreptului de proprietate de stat include nu numai normele juridico-civile, ci si constitutionale, administrative, financiare s.a. Desigur, rolul principal aici il joaca normele civile. Iar dreptul de proprietate de stat, in sens subiectiv, il constituie imputernicirile obisnuite ce-i apartin fiecarui proprietar (posesie, folosinta, dispozitie); sub acest aspect ele nu se deosebesc de drepturile altor proprietari.

Cu toate acestea, relatiile, proprietatii de stat se deosebesc de alte relatii de proprietate. Sub acest aspect general aceste deosebiri constau in primul rand in faptul ca in proprietatea statului se poate afla orice bun, inclusiv cele scoase din circuitul civil sau limitate in circuitul civil. In al doilea rand, prin unele mijloace se poate dobandi numai dreptul de proprietate de stat (spre exemplu, plata impozitelor, confiscarea bunurilor). In al treilea rand, statul, prin adoptarea actelor normative, isi stabileste singur imputernicirile si cadrul exercitarii acestor imputerniciri.Caracterul inalienabil. Aceasta inseamna ca bunurile din domeniul public sunt scoase din circuitul civil, nu pot fi instrainate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristicile dreptului de proprietate

Lucrare de licenta despre Caracteristicile dreptului de proprietate
Cuprins
Introducere.............................3

Capitolul I. Evolutia dreptului de proprietate...............4
Caracterele juridice ale dreptului de proprietate...............8
Continutul juridic al dreptului de proprietate..................10

Capitolul II. Moduri de aparitie a dreptului de proprietate..........13
Clasificarea modurilor de dobandire a dreptului de proprietate.......13
Particularitatile aparitiei dreptului de proprietate de stat.......15
Particularitatile aparitiei dreptului de proprietate privata.........26

Capitolul III. Incetarea dreptului de proprietate...................45
Rechizitia.........................47
Confiscarea.............................52

Capitolul IV. Dreptul de proprietate in instrumente internationale.............55

Concluzii.....................61

Bibliografie................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristicile dreptului de proprietate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.