Caracteristicile managementului resurselor umane

Trimisa la data: 2009-07-27
Materia: Resurse Umane
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_D
Lucrare de licenta despre Caracteristicile managementului resurselor umane
Temperamentul, ca element component al structurii persoanei, impreuna cu trasaturile caracteriale, aptitudinale etc., are un rol important in configuratia stilului managerial. In matricea prezentata mai jos, sunt descrise temperamentele, prin intermediul celor cinci functii ale managerului (care le-am prezentat anterior), fiecare din acestea fiind raportate la randul lor la tipurile de temperament. La sfarsitul matricei este prezentat care din tipurile de temperament este cel mai indicat pentru a fi un bun manager. De asemenea, in cadrul matricei au fost asimilate unele trasaturi ale celor trei stiluri manageriale fundamentale de conducere (autoritar, democratic si liber).

Totodata, in tabel sunt incluse si tipurile de activitate nervoasa raportate la tipul de temperament. Stabilindu-va tipul de temperament cu ajutorul unui test pe care vi-l poate aplica psihologul, test pe care vi-l prezentam in capitolul V. al acestei lucrari, puteti sa vedeti daca premisele dumneavoastra temperamentale (care sunt innascute) sunt cele mai favorabile pentru vocatia pe care v-ati ales-o, iar daca nu, prin intermediul acestei matrici si cu consilierea necesara din partea psihologului, ce puteti sa faceti pentru a depasi aspectele negative ale "personalitatii dumneavoastra innascute", si anume ale temperamentului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristicile managementului resurselor umane

Cuprins

Capitolul I. Rolul si importanta psihologului in cadrul firmei......................................3

Capitolul II. Managementul resurselor umane......................................4

Capitolul III. Asigurarea resurselor umane......................................4

Capitolul IV. Activitatea manageriala......................................11
IV.1. Caracteristicile profesiei......................................11
IV.2. Stilurile de management......................................11
IV.3. Temperament si stil managerial.....................................17
IV.4. PRrofiluri psihosocioprofeisonale ale managerilor din diferite sectoare de activitate......................................21

Capitolul V. Metode stiintifice de evaluare in vederea selectiei si imbunatatirii performantelor manageruluiv.............................34
V.I. Interviul......................................34
V.2. Teste si chestionare....................................41
V.3. Simularile sau studiile de caz......................................48
V.4. Centul de evaluare sau metoda....................................48

Capitolul VI. Autoevaluarea managerilor......................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristicile managementului resurselor umane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.