Caracteristicile pietei de asigurari din Romania

Trimisa la data: 2010-06-19
Materia: Economie
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_P
Lucrare de licenta despre Caracteristicile pietei de asigurari din Romania
Evolutia pietei asigurarilor si reasigurarilor din Romania a urmat cursul contradictoriu al economiei in ansamblul ei. In aceste conditii, piata este acoperita doar in mica masura. Se poate observa discrepanta intre cererea potentiala mare si cererea efectiv redusa, ca urmare a lipsei suportului financiar si a educatiei in domeniul asigurarilor, a neintelegerii necesitatii asigurarii de catre agentii economici si de catre populatie. Din punct de vedere economic, fiecare piata se caracterizeaza prin doua componente: cererea si oferta.

Cererea de asigurare vine din partea persoanelor fizice si juridice care doresc sa incheie diverse tipuri de asigurari si constituie un element hotarator in definirea dimensiunilor pietei, fiind determinata, pe de o parte, de puterea economica a persoanelor fizice si juridice asigurabile, iar pe de alta parte, de convingerea si cultura acestora in legatura cu utilizarea asigurarilor oferite de institutiile specializate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristicile pietei de asigurari din Romania

Lucrare de licenta despre Caracteristicile pietei de asigurari din Romania
Cuprins

Capitolul I Introducere................3

Capitolul II.Cadrul juridic al asigurarilor.................28

Capitolul III. Produse si servicii oferite pe piata de asigurare.......42

Capitolul IV. Analiza si perspectivele pietei asigurarilor din Romania...................53

Capitolul V Concluzii...............70

Bibliografie.......................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristicile pietei de asigurari din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.