Caracteristicile si specificitatea infractiunilor de inselaciune

Trimisa la data: 2010-10-15
Materia: Drept
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florin_Il
Lucrare de licenta despre Caracteristicile si specificitatea infractiunilor de inselaciune
Inca din cele mai vechi timpuri, normele juridice au incriminat si sanctionat aspru faptele savarsite contra vietii, demnitatii sau reputatiei personale dar, nu in ultimul rand si faptele contra patrimoniului. Desigur ca obiectele juridice lezate ale acestor categorii de infractiuni sunt de maxima importanta insa patrimoniul ocupa un loc primordial in cadrul obiectelor juridice lezate prin infractiuni deoarece, lezarea celorlalte obiecte juridice deriva de cele mai multe ori din patrimoniu.

Dintre infractiunile cel mai des comise, din categoria infractiunilor contra patrimoniului trebuiesc amintite: furtul, talharia, abuzul de incredere, gestiunea frauduloasa, delapidarea si nu in ultimul rand inselaciunea.Infractiunea de inselaciune esta intalnita mai des in perioada de instabilitate politica in timpul proceselor reformatoare din diferite state ale lumii. Inselaciunea sau escrocheria cum este denumita in limbajul cotidian, datorita ecoului produs in problematica infractionala a fost abordata si de marii ganditori ai vremurilor, care au dezbatut problematica inselaciunii in lucrarile lor, astfel il amintim pe marele Seneca, care spunea "inselaciunea invaluie intotdeauna delictul intr-o aparenta legalitate: ceea ce se vede este legitim, ceea ce sta ascuns este inselator".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracteristicile si specificitatea infractiunilor de inselaciune

Lucrare de licenta despre Caracteristicile si specificitatea infractiunilor de inselaciune
Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind ocrotirea patrimoniului prin normele dreptului penal.........3

Sectiunea I Notiunea de patrimoniu...........3
Sectiunea a II-a. Referinte istorice.........4
Sectiunea a III-a. Elemente de drept comparat............10

Capitolul II analiza infractiunii de inselaciune.........17
Sectiunea I. Continutul legal al infractiunii............17
Sectiunea a II-a. Conditii preexistente ale infractiunii.........18
Sectiunea a III-a. Continutul constitutiv al infractiunii........21

Capitolul III Alte aspecte referitoare la infractiunea de inselaciune............39
Sectiunea a I-a: asemanari ale infractiunii de inselaciune cu infractiunile de frauda si alte infractiuni (furt, abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta, falsificare de monede sau alte valori)...............39
Sectiunea a-II-a. Elemente criminologice privind infractiunea de inselaciune.............54

Bibliografie............61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracteristicile si specificitatea infractiunilor de inselaciune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.