Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare

Trimisa la data: 2008-12-12
Materia: Chimie
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mihapic73
Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare
Chimia coloidala moderna studiaza proprietatile specifice ale materiei in stare de dispersie avansata. Starea coloidala este o stare speciala universala a materiei, orice substanta chimica putându-se afla, in anumite conditii, in stare coloidala. Limitele domeniului coloidal sunt stabilite de variatia brusca a proprietatilor substantelor, legate in special de efectul prezentei unei suprafete mari de separatie.

Fondatorul stiintei coloizilor este considerat chimistul scotian Thomas Graham (1805-1869), care introduce si termenul de „coloid”, de la denmirea in limba greaca a cleiului („kolla”). Studiind proprietatile fizico-chimice ale solutiilor, Graham a observat ca exista substante care nu cristalizeaza din solutie, dar formeaza precipitate amorfe gelatinoase (Al2O3, cleiul, proteinele, guma arabica), difuzeaza foarte incet in comparatie cu substantele cristaline (NaCl, zaharoza), trec prin hârtia de filtru, dar sunt retinute de membranele cu pori fini (pergament).

Pentru rezolvarea teoretica si practica s-au dezvoltat tehnici experimentale noi, indispensabile pentru carecaterizarea coloizilor, cum sunt: spectroscopia RMN, de raze X si de neutroni, difuzia cvasi-elastica a luminii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare

Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare
CAPITOLUL I - Caracterizarea suprafetelor solide prin metoda unghiului de contact..........2
1.1. Introducere...........2
1.2. Ecuatii ale unghiului de contact pe diferite suprafete.........5
1.3. Componenti ai tensiunii superficiale, aditivi si neaditivi si interpretarea unghiului de contact............13
1.4. Relatiile dintre polaritatea gruparii functionale, extinderea ionizarii si unghiul de contact cu apa........19
1.5. Caracterizarea suprafetelor tratate în plasma.................20

CAPITOLUL II - Partea experimentala: Modificarea suprafetelor de polisulfona prin tehnica Langmuir-Blodgett........22
2.1. Introducere..........22
2.2. Metodologia de lucru.............22
2.2.1. Membrane de polisulfona........23
2.2.2. Determinarea unghiului de contact.......23
2.2.3. Modificarea membranelor din polisulfona prin tehnica Langmuir- Brodgett...........26
2.3. Interpretarea rezultatelor.....28

CAPITOLUL III - Concluzii.........32

CAPITOLUL IV - Bibliografie.......33

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.