Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare

Trimisa la data: 2008-12-12 Materia: Chimie Pagini: 33 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: mihapic73
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare
Chimia coloidala moderna studiaza proprietatile specifice ale materiei in stare de dispersie avansata. Starea coloidala este o stare speciala universala a materiei, orice substanta chimica putându-se afla, in anumite conditii, in stare coloidala. Limitele domeniului coloidal sunt stabilite de variatia brusca a proprietatilor substantelor, legate in special de efectul prezentei unei suprafete mari de separatie.

Fondatorul stiintei coloizilor este considerat chimistul scotian Thomas Graham (1805-1869), care introduce si termenul de „coloid”, de la denmirea in limba greaca a cleiului („kolla”). Studiind proprietatile fizico-chimice ale solutiilor, Graham a observat ca exista substante care nu cristalizeaza din solutie, dar formeaza precipitate amorfe gelatinoase (Al2O3, cleiul, proteinele, guma arabica), difuzeaza foarte incet in comparatie cu substantele cristaline (NaCl, zaharoza), trec prin hârtia de filtru, dar sunt retinute de membranele cu pori fini (pergament).

Pentru rezolvarea teoretica si practica s-au dezvoltat tehnici experimentale noi, indispensabile pentru carecaterizarea coloizilor, cum sunt: spectroscopia RMN, de raze X si de neutroni, difuzia cvasi-elastica a luminii.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare

Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare
CAPITOLUL I - Caracterizarea suprafetelor solide prin metoda unghiului de contact..........2
1.1. Introducere...........2
1.2. Ecuatii ale unghiului de contact pe diferite suprafete.........5
1.3. Componenti ai tensiunii superficiale, aditivi si neaditivi si interpretarea unghiului de contact............13
1.4. Relatiile dintre polaritatea gruparii functionale, extinderea ionizarii si unghiul de contact cu apa........19
1.5. Caracterizarea suprafetelor tratate în plasma.................20

CAPITOLUL II - Partea experimentala: Modificarea suprafetelor de polisulfona prin tehnica Langmuir-Blodgett........22
2.1. Introducere..........22
2.2. Metodologia de lucru.............22
2.2.1. Membrane de polisulfona........23
2.2.2. Determinarea unghiului de contact.......23
2.2.3. Modificarea membranelor din polisulfona prin tehnica Langmuir- Brodgett...........26
2.3. Interpretarea rezultatelor.....28

CAPITOLUL III - Concluzii.........32

CAPITOLUL IV - Bibliografie.......33
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracterizarea fizico-chimica a sistemelor coloidale capilare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.