Caracterizarea fizico - geografica a vaii unui rau intre doua localitati

Trimisa la data: 2010-08-22 Materia: Geografie Pagini: 89 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Daniel_Tu
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico - geografica a vaii unui rau intre doua localitati
Altitudinile absolute inregistreaza la paralela Vasluiului, peste 300 m inaltime. Imediat la sud de Rahova, Dealul Ruscului, avand pe versantul nordic satul Puscas, urca la 325 m. Intre raurile Crasna si Barlad, Dealul Bahnari are 302 m. Si pe o latura si pe cealalta altitudinile coboara treptat spre sud. La paralela confluentei Crasnei cu Barladul, Dealul Ticlau din Colinele Tutovei are 345 m si se situeaza mai sus fata de Dealul Ursoaia (314 m), care este cu 6 km mai la est de Crasna.

Pana aici cotele de pe versantul vestic sunt superioare celor din est iar valea, prin orientarea ei NV-SE, confirma acest lucru. Dupa cum afirma I.Harjoaba (1968), acest lucru este datorat inaltarilor mai active din nordul colinelor Tutovei, avand centrul in Dealul Dorosanu. Cu 10 km mai la sud, la latitudinea satului Ioan Arghirescu, Dealul Bogdanesti coboara la 292 m (la vest de apa Barladului), iar Dealul La Caprarie de pe partea opusa la 237 m. In vecinatatea Barladului cotele absolute oscileaza intre 225 m in Dealul Cimitirului pe dreapta Vaii Barladului si 238 m in Dealul Mare in estul orasului.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico - geografica a vaii unui rau intre doua localitati

Lucrare de licenta despre Caracterizarea fizico - geografica a vaii unui rau intre doua localitati
Cuprins

Cuvant inainte...............3
Istoricul cercetarilor.......5

Capitolul I Asezarea geografica si limitele............5

Capitolul II Structura geologica si evolutia paleogeografica..........11

Capitolul III Relieful..............17

Capitolul IV Conditii climatice........33

Capitolul V Hidrografia si hidrogeologia regiunii.............50

Capitolul VI Flora si fauna..................64

Capitolul VII Solurile............70

Capitolul VIII Monumente ale naturii si probleme de ocrotire a mediului.................77

Capitolul IX Regionarea fizico-geografica..............79

Bibliografie.............85
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracterizarea fizico - geografica a vaii unui rau intre doua localitati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.