Caracterizarea pedologiei

Trimisa la data: 2010-10-29
Materia: Geografie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_A
Lucrare de lcienta despre Caracterizarea pedologiei
Materia minerala de la suprafata litosferei,dupa ce a ajuns sub influenta factorilor pedogenetici este supusa la o serie de transformari cantitative si calitative. Aceste transformari au loc concomitent,insa au intensitati diferite ceea ce face,ca la un anumit moment,unele sa predomine .Cele mai frecvente procese pedogenetice care influenteaza evolutia solurilor din teritoriu sunt :bioacumularea -reprezinta principalul proces la scara genetica evoluativa a solurilor din teritoriu si consta in acumularea si trasnsformarea materiei organice in epipedon sub actiunea microorganismelor .

Caracterizeaza fidel molisolurile si reprezinta o constanta la nivelul pedotopului din zona dealurilor joase si platourilor.Orizontul de acumulare a humusului are grosimi variabile ce depasesc in unele cazuri 35m .Sub influenta biocumularii la nivelul suprafetei solului de materie organica creste conducand la un grad mai ridicat al favorabilitatii agricole. .Acolo unde intervine eroziunea in suprafata,bioacumularea evolueaza mai lent,iar grosimea orizonturilor se diminueaza ,scade fertilitatea solului,prrecum si productia agricola.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caracterizarea pedologiei

Lucrare de lcienta despre Caracterizarea pedologiei
Cuprins

Capitolul I. Introducere................3

Capitolul II. Cadru natural.......................6
2.1. Relieful....................6
2.2. Geologie-Litologie..................9
2.3. Hidrografia si hidrologia..........................11
2.4. Clima....................12
2.5. Vegetatia si folosinta terenului......................17
2.6. Influenta antropica...........................18

Capitolul III. Caracterizarea fizico-chimica a invelisului de sol......19
3.1. Consideratii generale................19
3.2Procesele pedogenetice..........................19
3.3Caracterizarea invelisului de sol...................24
3.4. Caracteristici Fizice Chimice....................................37

Capitolul IV. Gruparea terenurilor in clase de pretabilitate la arabil............44Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caracterizarea pedologiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.