Cardiopatia cronica ischemica dureroasa

Trimisa la data: 2009-02-20
Materia: Medicina
Pagini: 23
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_B
Lucrare de licenta despre Cardiopatia cronica ischemica dureroasa
Necesarul de oxigen al miocardului in conditii fiziologice este foarte variabil.Din punct de vedere teoretic exista trei mecanisme care stau la baza adaptarii cresterii necesarului de oxigen la acest nivel :cresterea proportiei de oxigen care este extrasa din vasele sangvine.Proportia de oxigen extrasa de miocard din sangele arterial este maxima inclusiv in conditii de repaus ale organismului(75% din oxigenul arterial).De aceea , in conditiile de efort , inima nu poate beneficia de o sporire a proportiei de oxigen extras functionarea in conditii de anaerobioza se face pentru o perioada scurta de timp , miocardul neputand face datorii de oxigen,cresterea aportului sangvin ramane singura modalitate de adaptare a inimii la cresterea necesarului de oxigen.

Acesti parametrii reprezinta de fapt factorii ce asigura aportul de oxigen necesar la nivelul miocardului in functie de consumul normal de oxigen de la acest nivel. Debitul coronarian este dependent de masa miocardica.Limitele intre care se incadreaza valorile considerate normale sunt cuprinse intre 100-250 ml/min.In repaus inima primeste 4-5% din debitul aortic in schimb ce in conditii de efort acesta creste de 4-5 ori.
presiunea de perfuzie coronariana este identica in diastola in ambele teritorii coronariene , in timp ce in sistola este mai mare in teritoriul stang fata de cel drept datorita compresiei musculare ce realizeaza o rezistenta de flux mai mare in ventricolul stang.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cardiopatia cronica ischemica dureroasa

Lucrare de licenta despre Cardiopatia cronica ischemica dureroasa
Cuprins

Partea generala........................3
Capitolul I. Aspecte anatomice si fiziologice privind circulatia coronariana..........................3

Capitolul II. Cardiopatia cronica ischemica : definitie , clasificare,etiopatogenie, manifestari clinice...................12

Capitolul III. Evaluarea electrocardiografica a cardiopatiei cronice ischemice........................21Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cardiopatia cronica ischemica dureroasa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.