Cartile de plata din cadrul sistemului bancar

Trimisa la data: 2010-02-25
Materia: Finante-Banci
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Critina_Ne
Lucrare de licenta despre Cartile de plata din cadrul sistemului bancar
Situatiile in care economia resimtea lipsa de bani reprezentau momente in care productia sau afluxul de metal pretios ramanea in urma fata de volumul schimburilor economice. Aceste evolutii discordante in activitatea economica si productia minelor de aur si argint care in termeni majori de-a lungul secolelor inseamna primordial lipsa de metal pretios, lipsa metalului monetar, lipsa de bani, au calauzit omenirea in a promova mijloace de plata care sa inlocuiasca partial banii in circuitul monetar.

Strivitii de necesitatea acestor cerinte presante a relatiilor de schimb, oamenii au trebuit sa gaseasca solutii operative sa inoveze sau sa adopte principii noi, sa inventeze si sa puna in practica instrumente de credit noi, intre care, primordial, cambia, pentru a avea astfel mijloacele de plata necesare pentru o sustinuta dezvoltare a vietii economice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cartile de plata din cadrul sistemului bancar

Cuprins

Capitolul I. Instrumente de plata de debit..........3
1.1 Cambia ........3
1.2 Biletul la ordin.........16
1.3 Cecul ........18
1.4 Ordinul de plata ........24

Capitolul II Cartile de plata.........27
2.1 Caracteristicile tehnologice ale cartilor de credit.........27
2.2 Tipuri de carti de credit.........30

Capitolul III Sisteme de compensare .......37
3.1 Circuite monetare. Transfer si conversiune........37
3.2 Compensatia etape, concept......40
3.3 Rolul compensatiei in economia monetara si pe piata creditului.........47
3.4. Revocabilitatea si irevocabilitatea in sistemele de compensare..........50
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cartile de plata din cadrul sistemului bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.