Casatoria din perspectiva conditiilor de fond si forma

Trimisa la data: 2010-09-15
Materia: Drept
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_P
Lucrare de licenta despre Casatoria din perspectiva conditiilor de fond si forma
Conditiile de valabilitate ale casatoriei constau in conditii de fond, adica de continut si conditii de forma, adica formalitati ce trebuie indeplinite in vederea incheierii casatoriei.intr-un sens restrans sunt denumite conditii defond acele cerinte legale care , pentru a se putea incheia casatoria trebuie sa existe: diferenta de sex, varsta legala pentru casatorie, consimtamantul la casatorie, in sens larg sunt imprejurarile de fapt sau de drept a caror existenta impiedica incheierea casatoriei. Impedimentele la casatorie pot fi considerate conditii de fond negative, deoarece casatoria se poate incheia daca ele nu exista.

Acestea sunt: existenta unei casatorii nedesfacute a unuia dintre soti, rudenia, adoptia, tutele, alienatia si debilitatea mintala. La randul lor, impedimentele se subclasifica in: impedimente absolute (care opresc casatoria unei persoane cu oricare alta persoana, si anume: starea de persoana casatorita si starea de alienatie sau debilitate mintala), impedimente relative, care opresc o persoana sa se casatoreasca numai cu o anumita alta persoana, si numai rudenia fireasca, rudenia rezultata din infiere si starea de tutela.Aceasta clasificare prezinta interes practic, si anume indeplinirea conditiilor de fond in sens restrans trebuie dovedita de catre viitorii soti, iar impedimentele se invoca de catre cel de-al treilea, impotriva celor care vor sa se casatoreasca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Casatoria din perspectiva conditiilor de fond si forma

Cuprins

Argument..............................................4

Capitolul I. Casatoria si familia...................................5
I.1 Notiunea de familie.........................................5
I.2 Functiile familiei......................................9

Capitolul II. Evolutia formelor de casatorie.........................11
II.1 Primele inceputuri.....................................11
II.2 Familia patriarhala.......................................12
II.3 Familia medievala si moderna.................................16
II.4 Gradul de implicare al autoritatilor administrative in incheierea casatoriei de-a lungul timpului...................................22

Capitolul III. Incheierea casatoriei - conditii de fond si de forma................................................22
III.1 Rolul functionarului public in materie de incheierea casatoriei................................................22
III.2 Conditiile incheierii casatoriei..............................30

Capitolul IV. Conditiile de fond si lipsa impedimentelor la casatorie.......................................35
IV.1 Conditiile de fond ale casatoriei...............................35
IV.2 Impedimentele la casatorie....................................56

Capitolul V. Conditiile de forma ale casatoriei......................63
V.1 Formalitatile premergatoare casatoriei...........................63
V.2 Procedura incheierii casatoriei..............................67

Capitolul VI. Sanctiunile nerespectarii conditiilor cerute pentru incheierea casatoriei.........................................73

Concluzii...............................................96

Bibliografie............................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Casatoria din perspectiva conditiilor de fond si forma". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.