Catapultarea - evolutie si efecte asupra pilotului

Trimisa la data: 2010-08-31
Materia: Politehnica
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Diana_Su
Lucrare de licenta despre Catapultarea - evolutie si efecte asupra pilotului
Andre-Jacquer Garnerin, in ziua de 22 octombrie 1797, a fost primul om care a avut curajul sa sara dintr-un balon de la inaltimea de 1000 m.
In anul 1808 a avut loc prima salvare prin parasutare a polonezului Kuparenko, care a sarit din nacela balonului cuprins de flacari.Primul salt fortat dintr-un avion, a fost executat de aviatorul francez Adolphe Pegoud in anul 1913.

In apropierea aeroportului Orly din Paris, in ziua de 28 august 1929, mai multe persoane au asistat la experimentarea unei inventii a romanului Dragomir Anastase, a carei menire era sa salveze viata pilotilor in caz de accident. In stadiul in care se afla aviatia in acel an aceasta inventie a fost privita cu neincredere. Dupa multe interventii Dragomir Anastase reuseste sa obtina finantarea experientei, realizarea "cabinei catapultabile" si aprobarea incercarii ei. Astfel, a fost amenajat un avion Farman in conformitate cu indicatiile date de inventator, in care sa instalat "cabina catapultabila". Acest avion a fost pilotat de aviatorul Lucien Bossoutrot. Deplina reusita a experientei a confirmat utilitatea acestui sistem de salvare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Catapultarea - evolutie si efecte asupra pilotului

Lucrare de licenta despre Catapultarea - evolutie si efecte asupra pilotului
Cuprins

Introducere ..........................2

Capitolul I Sistemele de salvare -evolutia si efectele catapultariiasupra pilotului....................3

Capitolul II Aspecte teoretice generale privind sistemele de salvare prin catapultare..............9

Capitolul III Aspecte constructive ale sistemelor de salvare de pe avioanele supersonice moderne.............25

Concluzii .......................52

Bibliografie.......................54Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Catapultarea - evolutie si efecte asupra pilotului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.