Categorii folclorice integrate folclorului copiilor

Trimisa la data: 2016-04-05
Materia: Arte
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marcel23
Folclorul romanesc, ca expresie artistica a constiintei colective a romanilor, este cel mai mare tezaur de obiceiuri, credinte, legende si sentimente pastrate din negura timpurilor pana astazi.

In Romania termenul de folclor a fost folosit de Bogdan Petriceicu Hasdeu iar din punct de vedere al ariei pe care o cuprinde putem enumera numai faptele artistice pe cale orala (muzica populara, literatura populara si dansul popular). Folclorul reprezinta totalitatea realitatilor folclorice cu trasaturi si forme creata sau asimilata de un popor, atat in mediul rural cat si in cel urban, care se transmite pe cale orala intr-un anumit spatiu geografic fara a se stii exact autorul.

Poporul roman a pastrat forma originala a obiceiurilor, datinilor, creatiilor materiale si cultural-artistice. Acestea, strans legate de viata sociala a taranului, l-au insotit de la nastere si pana la ultima suflare.

Prin folclorul muzical poporul roman si-a cantat dragostea, dorul, jocul, durerea, deznadejdea, eroii, insotindu-si fiecare moment al vietii prin cantec. In cadrul folclorului, productiile artistice ale copiilor ocupa un loc aparte, caracteristicile sale depinzand de particularitatile de varsta si de constitutia psiho-fizica a copiilor.

Cantecele de leagan ca si creatiile adultilor, au avut scop educativ, lasand primele urme in constiinta copilului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Categorii folclorice integrate folclorului copiilor

C U P R I N S

1. ARGUMENT.......................................................................4
2. INTRODUCERE ........................................ .......................5

3. CAPITOLUL I
I.1. O retrospectiva a folclorului............................................................6
4. I.2. Folclorul muzical romanesc ...........................................................8
5. I.3. Versul popular cantat ....................................................................14

6. CAPITOLUL II
II.1. Folclorul Copiilor..........................................................................18
7. II.2. Elementele structurale ale folclorului copiilor............................22

8. CAPITOLUL III - Repertoriul obiceiurilor legate de ciclul calentaristic - manifestari muzical-coregrafice apartinand folclorului copiilor
III.1. Repertoriul obiceiurilor de iarna ...............................................31
9. III.2. Repertoriul obiceiurilor de primavara-vara..............................38

10. CAPITOLUL IV
IV.1. Cantecul de leagan.........................................................................50
11. CONCLUZIE ............................................................................62
12. BIBLIOGRAFIE ....................................................................................63
13. ANEXE ....................................................................................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Categorii folclorice integrate folclorului copiilor ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.