Categoriile de salarii

Trimisa la data: 2010-05-03
Materia: Drept
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Z
Lucrare de licenta despre Categoriile de salarii
Negocierea salariilor este o consecinta a principiului constitutional potrivit caruia este garantat dreptul la negocieri colective in raporturile de munca. [art.41 alin (5)].Codul muncii, concretizand acest drept, prevede ca stabilirea salariilor se face prin negocierii individuale sau/si colective intre angajator si salariati sau reprezentati ai acestora (art. 157 alin.1).Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de munca dispune ca acest contract reprezinta conventia dintre patron si salariati, prin care se stabilesc, in limite stabilite de lege, clauze privind conditiile de munca, salarizarea si alte drepturi si obligatii ce decurg in raporturile de munca (art.1)1.

Rezulta ca obiectul negocierilor colective il reprezinta reglementarea de principiu a salarizarii angajatilor carora le sunt aplicabile contractele colective, iar obiectul negocierilor individuale purtate cu prilejul incheierii contractului individual de munca este stabilirea concreta a salariului persoanei in cauza.Prin Contractul colectiv de munca unic la nivel national, confederatiile sindicatele, (in numele salariatilor) si reprezentatii patronilor au stabilit: formele de organizare a muncii si de salarizare; coeficientii minimi de ierarhizare; sporurile pentru conditiile deosebite de munca, grele, periculoase, nocive, precum si pentru vechime in munca si pentru orele suplimentare;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Categoriile de salarii

Lucrare de licenta despre Categoriile de salarii
Cuprins

Capitolul I. Notiunea de salariu..............................3

Capitolul II. Categorii de salarii.............................5

Capitolul III. Sistemul de salarizare.........................10

Capitolul IV. Formele de salarizare.............................19

Capitolul V. Modalitati de salarizare.........................24

Capitolul VI. Plata salariilor..........................32

Capitolul VII. Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale..............45

Concluzii.......................................48

Bibliografie......................51


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Categoriile de salarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.