Caz de intoxicatie cu plumb anorganic

Trimisa la data: 2010-03-28
Materia: Medicina
Pagini: 162
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_D
Lucrare de licenta despre Caz de intoxicatie cu Plumb anorganic
In ziua de azi plumbul este utilizat cel mai adesea in scopul realizarii invelisului protector al unor cabluri, in fabricarea de munitii, ca invelis pentru generatoarele de raze X sau pentru reactoarele nucleare in scopul ecranarii, pentru construirea sorturilor si a echipamentelor de protectie fata de radiatiile x sau γ, ca si material izolant pentru acoperisuri. Plumbul amestecat cu cositor se foloseste ca si aliaj de lipit in electronica. Conductele si recipientele captusite cu plumb sunt utilizate mai ales pentru construirea echipamentelor utilizate pentru pastrearea si manuirea acidului sulfuric. Plumbul si oxizii sai sunt principalii constituenti ai bateriilor electrice, sau ai acumulatoarelor de masini.

Importante surse de plumb in societatea contemporana sunt: unele tipuri de vopsele (in SUA nu se mai adauga Pb in vopsele din 1970), praful din gospodarie (prin depunere din aerul poluat), diferite surse de la locul de munca, pasta de lipit din electronica, smaltul unor obiecte din ceramica, unele pesticide (contin arseniat de plumb), fumatul, mineritul, metalurgia. Sursele de Pb cele mai importante au fost insumate in tabelul nr. 1 mai jos.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Caz de intoxicatie cu plumb anorganic

Cuprins

Introducere............4

Capitolul I Plumbul anorganic - caracterizare generala - Plumbul in mediul de viata si de munca...........8

Capitolul II Etiologia si patogenia intoxicatiei profesionale cu Pb anorganic........15

Capitolul III Efectele Plumbului anorganic asupra organismului omenesc........31

Capitolul IV Particularitati si manifestari clinice in expunerea ocupationala la Plumb. Diagnostic pozitiv si diferential in saturnismul cronic profesional..........57

Capitolul V Tratamentul Intoxicatiei profesionale cu plumb anorganic si al patologiei asociate..........84

Capitolul VI Profilaxia in Saturnismul cronic profesional........97

Capitolul VII Caracterizarea Intreprinderii de Provenienta a majoritatii bolnavilor luati in studiu si a procesului tehnologic de metalurgie a plumbului utilizat la aceasta Intreprindere.........105

Capitolul VIII Studii personale cu privire la intoxicatia profesionala cu Pb anorganic.............112

Concluzii si sugestii.........114

Bibliografie selectiva........156

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Caz de intoxicatie cu plumb anorganic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.