Cazarea turistica - tendinte si strategii de dezvoltare in turismul montan

Trimisa la data: 2009-04-13
Materia: Turism
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_C
Lucrare de licenta despre Cazarea turistica - tendinte si strategii de dezvoltare in turismul montan
Statiunile din prima generatie (Saas-Fee, Zermatt, Saint-Moritz in Elvetia, Cervinia in Italia, La Molina in Spania, Val d'Isere in Franta etc.) - cele mai multe realizate in perioada 1920-1930 -, dovedind mai putina experienta se caracterizeaza prin: o dezvoltare oarecum anarhica a dotarilor; o puternica influenta a organismelor locale in amenajarea teritoriilor si subordonarea acestui proces intereselor manifestate la nivel local; un echipament recreativ diversificat si rafinat destinat unui turism de lux; o functionare bisezoniera, cu limitarea la numai 3-4 luni a perioadei de extrasezon; un solid suport urban, deservit de o foarte bine dezvoltata infrastructura feroviara si rutiera.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial se naste un alt val de statiuni; definite drept a doua generatie, acestea sunt concepute potrivit unor noi modele de amenajare si sunt destinate sa faca fata schimbarilor importante in ritmul si natura activitatilor turistice. Ele se caracterizeaza printr-o complexa dotare turistica, o amplasare rationala si functionala a echipamentelor care se integreaza unei structuri urbane bine conturate (de exemplu, statiunea Verbier in Elvetia, Courchevel in Franta etc.). o alta particularitate a statiunilor din generatia a doua consta in faptul ca sunt elaborate pe baza unui plan de amenajare globala, urmarindu-se punere in valoare, in mod complet, a unei intregi regiuni turistice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cazarea turistica - tendinte si strategii de dezvoltare in turismul montan

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Cabana, unitate de cazare turistica.....................4
1.1. Baza tehnico - materiala turistica...........................5
1.2. Impactul turismului asupra mediului..........................17
1.3. Tendinte si strategii de dezvoltare in turismul montan.............23
1.4. Modele de amenajare turistica montana.........................28

Capitolul II. Zona Fagaras, zona de interes turistic...................38
2.1. Potentialul turistic al zonei Fagaras.........................39
2.1.1. Potentialul natural al zonei...........................39
2.1.2. Potentialul antropic.................................47
2.2. Posibilitati de cazare.................................53
2.3. Posibilitati de agrement.........................................56

Capitolul III. Cabana Negoiu.................................62
3.1. Prezentarea generala a Cabanei Negoiu..........................62
3.2. Rezultatele activitatii de cazare la Cabana Negoiu.................68

Capitolul IV. Concluzii si propuneri..............................71

Bibliografie......................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cazarea turistica - tendinte si strategii de dezvoltare in turismul montan". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.