Celtii si credintele lor

Trimisa la data: 2010-09-26
Materia: Teologie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raluca_O
Lucrare de licenta despre Celtii si credintele lor
Religia galilor isi avea radacina in animism - acea deprindere a mintii, comuna copiilor si salbaticilor, care poseda universul cu suflet, atribuind soarelui, lunii si stelelor, pamantului si marii, focului si apei, si la tot ce se misca, viata si vointa pe care le simt in ei insisi. Aceasta religie era, nu numai religia cuceritorilor celtici ai Galiei, influentata, probabil, de contactul cu grecii din Marsilia; mult din aceasta religie era ligurian, iberian, sau chiar aboriginar. Spiritele izvoarelor, ale lacurilor, ale raurilor, ale muntilor si ale padurilor, ale fiecarei pesteri sau stanci, erau venerate in epoca de fier asa cum fusesera venerate cu secole mai in urma si tot asa cum aveau sa fie venerate si dupa crestinismul ajunsese religie oficiala.

Animalele erau adorate fiindca erau groaznice sau uimitoare; findca oamenii isi inchipuiau ca animalele erau intruparile divinatatii: fiindca puteau sa fie locuite de sufletele stramosilor eroici. Caesar prezinta panteonul celtic intr-o interpretatio romana. "Zeul pe care il cinstesc cel mai mult, scrie consulul, este Mercur. Statuile sale sunt cele mai numeroase. Ei vad in el pe inventatorul tuturor artelor; ei il considera drept calauzitorul calatorilor de drum, cel care poate cel mai mult sa-i ajute sa castige banul si sa faca comert. Dupa el, ei il adora pe Apollo, Marte, Iupiter si Minerva. Ei au despre aceste divinitati aproape aceleasi conceptii ca si celelalte neamuri.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Celtii si credintele lor

Lucrare de licenta despre Celtii si credintele lor
Cuprins

Capitolul I. Motivatie.............5
Metoda....................8

Cpitolul II. Celtii si credintele lor...............11
Despre celti din punct de vedere istoric, etimologic, geografic si
antropologic.....................................11
Religia celtilor...................................14
Druizii.................................21

Cpitolul III. Celtii din galia....................23
Scriitorii latini care scriu despre credinta in nemurire a galilor....24
Descoperiri arhiologice din epoca bronzului si din cele doua epoci ale fierului referitoare la conceptia celtilor despre soarta repausatilor.........................................27
Realitatea vietii de dincolo de mormant in conceptia populara.........39

Capitolul IV. Celtii din irlanda..............42
Cealalta lume reflectata in poemele irlandeze...........42
Descrierea celeilalte lumi: sid...................55

Capitolul V. Concluzii......................58

Bibliografie...............................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Celtii si credintele lor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.