Celula ca element anatomic fiziologic si biochimic

Trimisa la data: 2010-05-01
Materia: Medicina
Pagini: 115
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_C
Lucrare de licenta despre Celula ca element anatomic fiziologic si biochimic
Proteine (foarte heterogene): unele integrale travers=nd membrana dintr-o parte in alta, orientate cu partea hidrofoba la exterior si asociate cu partea hidrofoba a lipidelor; altele periferice localizate pe partea externa sau interna a membranei.Glucidele, care reprezinta aproximativ 10% din ansamblul constituentilor membranari, cu structuri foarte variate, complexe si ramificate.

Sunt localizate pe partea externa a membranei, combinate de cele mai multe ori cu proteine sau cu lipide alcatuind glicocalixul. Glucidele au un rol important in relatiile intracelulare, in procesul de recunoastere a unor molecule (lectine, toxine), particule virale, bacteriene.Membranele biologice sunt asimetrice.Asimetria lipidelor este partiala, iar a proteinelor si glucidelor este totala.Membranele celulare prezinta o mare fluiditate laterala astfel inc=t localizarea unor constituenti poate varia in timp.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Celula ca element anatomic fiziologic si biochimic

Lucrare de licenta despre Celula ca element anatomic fiziologic si biochimic
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Celula - element anatomic, fiziologic si biochimic........5

Capitolul II Lipidele.............10

Capitolul III Proteinele de membran.............24

Capitolul IV Enzime..............50

Capitolul V Hidratii de carbon...........88

Capitolul VI Lantul respirator si fosforilarea oxidativ.........104

Bibliografie............115

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Celula ca element anatomic fiziologic si biochimic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.