Cenzura ca practica stalinista

Trimisa la data: 2010-05-24
Materia: Istorie
Pagini: 197
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_To
Lucrare de licenta despre Cenzura ca practica stalinista
Cenzura se institutionalizeaza insa printr-un sistem, foarte la indemana puterii de stat, de privilegii, licente si brevete, autorizatii prealabile, cautiuni.2 Prin sistemul privilegiilor sunt recunoscute (editorului, tipografului, reporterului, librarului etc.) dreptul de productie, culegere si difuzare de informatii, opinii, creatii intelectuale in regim non-concurential. Astfel, sustinatorilor conducerii, dupa depunerea unui juramant de fidelitate3 li se vor incredinta fraiele monopolului intreprinderii de presa respective.

Licentele si brevetele sunt de fapt o limitare a numarului celor care au dreptul (transformat ulterior de regimul totalitar comunist intr-un adevarat privilegiu) de a produce si difuza creatii intelectuale. Conditiile sunt puse si acceptate sine qua non de autoritatea in cauza.4 Autorizatia insa, asigura adecvarea politicii editoriale la interesele majore ale celor care instrumenteaza aceasta forma mascata de cenzura. Si in acest caz, normele dure impuse de conducerea PCR trebuiau respectate intocmai.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cenzura ca practica stalinista

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I. Preambul. Precizari necesare...........7

Capitolul II. Tranzitia.............33

Capitolul III. In umbra lui stalin...........66

Capitolul IV. Dezghetul.........100

Capitolul V. Epoca de aur........137

Concluzii..........183

Bibliografie............188Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cenzura ca practica stalinista". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.