Cercetarea cauzelor de omor si actiuni procedurale intreprinse

Trimisa la data: 2009-06-02
Materia: Criminologie
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Irina_Ia
Lucrare de licenta despre Cercetarea cauzelor de omor si actiuni procedurale intreprinse
Structura caracteristicii criminalistice a omorurilor ar trebui sa corespunda structurii infractiunii insasi. In sistemul "omor" se include noua elemente: ucigasul, coparticipantii la omor, scopul si motivul omorului, metoda, victima omorului, faptul mortii, locul, timpul, circumstantele, imprejurarile savirsirii omorului. Exista de asemenea diferite legaturi intre aceste elemente (Ex: legaturi cauzale dintre rezultat, adica moartea victimei si anumite actiuni ale ucigasului). Elementele infractiunii, la fel si reflectarea acestor elemente in caracteristica criminalistica a infractiunii sunt unite intre ele prin conexiuni legitime ce reprezinta prin sine raporturi, ori o conditionare reciproca, ori o combinare intre legaturi reciproca si conditionarea reciproca.

Insemnatatea practica a acestor legaturi este foarte mare. Determinind un element, anchetatorul primeste informatie despre alt element sau citeva elemente, despre sumele acestora si unele calitati corespunzatoare acestor semne. Interconexiunile intre "verigile lantului" intr-atit sunt de importante si esentiale incit la descrierea elementelor caracteristicii criminalistice a omorului este foarte greu de a le descrie pe fiecare in parte de celelalte elemente (Ex: ucigasul nu poate fi caracterizat ca "ucigas" ca ceva abstract de scopul si motivul omorului).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cercetarea cauzelor de omor si actiuni procedurale intreprinse

Lucrare de licenta despre Cercetarea cauzelor de omor si actiuni procedurale intreprinse
Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Consideratii generale asupra cercetarii cauzelor de omor..........................................4
I.1 Caracteristica Criminalistica A Omorurilor.........................4
I.2 Versiunile De Ancheta Si Planificarea Cercetarii Cauzelor Legate De Omor..............................................14
I.3 Etapele Cercetarii Infractiunilor De Omor..........................23

Capitolul II. Actiunile proceduale efectuate la etapa initiala de cercetare a cauzelor de omor..............................33
II.1 Cercetarea La Fata Locului Si Expertiza Cadavrului................33
II.2 Stabilirea Si Ascultarea Martorilor........................65
II.3 Procedura De Cautare Si Interogare A Banuitului Si Invinuitului..................................72
II.4 Perchezitia La Etapa Initiala De Cercetare A Cauzelor De Omor..............................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cercetarea cauzelor de omor si actiuni procedurale intreprinse". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.