Cercetarea criminologica intermediara

Trimisa la data: 2010-04-08
Materia: Drept
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Relu_G
Lucrare de licenta despre Cercetarea criminologica intermediara
Pentru a descoperii cauzele care determina savarsirea unei infractiuni este necesar sa se studieze, arata Kinberg, personalitatea individului. Locul central in cadrul acestui studiu este conferit conceptului de constitutie biopsihologica, prin care Kinberg intelege dispozitiile ereditare normale care se gasesc in fiecare dintre noi, ca si caracterele fenotipice rezultate din acestea, cu conditia ca factorii mezologici ce actioneaza asupra individului in timpul dezvoltarii sale fetale si postfetale sa nu difere sensibil de aceia care sunt considerati normali, in sensul biologic si statistic al termenului, specific omului in general. Criminologul suedez considera ca omul este o fiinta biologica, psihologica si sociala caracterizata prin ,,plasticitate''.

Delictul reprezinta o forma speciala de manifestare a plasticitatii, o reactie particulara a individului la diversi stimuli. Cum insa orice individ reactioneaza in functie de propria sa structura bio-psihica, pentru stabilirea cauzelor crimei este necesara studierea tocmai a acestei structuri, cu alte cuvinte, a personalitatii individului.Pentru a desemna personalitatea ca atare, Kinberg propune conceptul de structura biologica actuala, prin care intelege modalitatile prin care partile unui intreg sunt combinate pentru a realiza functia. Kinberg precizeaza astfel ca structura, in aceasta semnificatie, nu vizeaza numai trasaturile anatomice mai mult sau mai putin statice, ci se refera la toate procesele biologice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cercetarea criminologica intermediara

Lucrare de licenta despre Cercetarea criminologica intermediara
Cuprins

Capitolul I. Cercetarea criminologica..................3

Capitolul II. Teorii bazate pe caracteristici fizice............6

Capitolul III. Teoriile privind factorii biologici si comportamentul criminal............................................25

Capitolul IV.Consideratii asupra teoriilor prezentate..............38




Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cercetarea criminologica intermediara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.