Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita

Trimisa la data: 2012-05-08 Materia: Geografie Pagini: 84 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: bluethunder
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita
Radioactivitatea rocilor metamorfice depinde in primul rand de cea a rocilor initiale , supuse proceselor metamorfice, si in al doilea rand de caracterul metamorfismului : cu sau fara aport de substanta, inclusiv elemente radioactive. Dar in afara de aceasta , in cazul metamorfozarii depozitelor sedimentare poate avea loc o regrupare a mineralelor in interiorul rocilor sedimentare , insotita de saracirea sau imbogatirea in minerale radioactive a unor portiuni ale acestor depozite . In ultimul timp , acestei probleme i se acorda o mare atentie ; numerosi cercetatori ajung la concluzia ca in urma regruparii materialului radioactiv in interiorul depozitelor se pot forma asa numite zacaminte metamorfogene de uraniu .

Pe baza acestor considerente V.I. Dancev s.a. (1871) precizeaza urmatoarele concluzii: radioactivitatea rocilor metamorfice este extrem de diferita nu numai pentru diferite tipuri , dar si in cadrul unuia si aceluiasi tip de roci metamorfice omogene ; radioactivitatea gnaiselor si sisturilor formate din roci argiloase (care , in general , se deosebesc de celelalte roci sedimentare printr-o radioactivitate mai mare) este mai ridicata decat cea a marmurelor cuartitelor , formate din sendimente cu radioactivitate scazuta ;- radioactivitatea creste in rocile in care s-a suprapus fenomenul de metamorfism hidrotermal .
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita

Lucrare de licenta despre Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita
Cuprins

Capitolul I. Generalitati privind deseurile radioactive din haldele miniere...............................................3
1. Depozitarea deseurilor........................................7
2. Tehnologii de relocare....................................8

Capitolul II. Uraniul.....................................9
Generalitati...................................9

Capitolul III. Exploatatia miniera Ciudanovita....................41
3.1 Caracterizarea geografica si climatologica a perimetrului minier............................................42
3.2 Descrierea geologica a perimetrului minier.......................46
3.3 Mineralele uranifere existente in zacamant.....................47
3.4 Aspecte legate de degradarea mediului ca urmare a exploatarii minereului de uraniu la mina Ciudanovita............................48
3.5 Masurari efectuate in zona Ciudanovita...........................52
3.6 Solubilizarea minereurilor cu continut de uraniu.................57
3.7 Metode de reducere a continutului de uraniu din apele de mina.......................................59

Capitolul IV. Studii privind stadiul poluarii apelor in zona perimetrului minier Ciudanovita.............................60
4.1 Scopul lucrarii...............................60
4.2 Material si metode.................................60
4.3 Rezultate si discutii...............................74

Concluzii........................................................81

Bibliografie...................................................82
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.