Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita

Trimisa la data: 2012-05-08
Materia: Geografie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: bluethunder
Lucrare de licenta despre Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita
Radioactivitatea rocilor metamorfice depinde in primul rand de cea a rocilor initiale , supuse proceselor metamorfice, si in al doilea rand de caracterul metamorfismului : cu sau fara aport de substanta, inclusiv elemente radioactive. Dar in afara de aceasta , in cazul metamorfozarii depozitelor sedimentare poate avea loc o regrupare a mineralelor in interiorul rocilor sedimentare , insotita de saracirea sau imbogatirea in minerale radioactive a unor portiuni ale acestor depozite . In ultimul timp , acestei probleme i se acorda o mare atentie ; numerosi cercetatori ajung la concluzia ca in urma regruparii materialului radioactiv in interiorul depozitelor se pot forma asa numite zacaminte metamorfogene de uraniu .

Pe baza acestor considerente V.I. Dancev s.a. (1871) precizeaza urmatoarele concluzii: radioactivitatea rocilor metamorfice este extrem de diferita nu numai pentru diferite tipuri , dar si in cadrul unuia si aceluiasi tip de roci metamorfice omogene ; radioactivitatea gnaiselor si sisturilor formate din roci argiloase (care , in general , se deosebesc de celelalte roci sedimentare printr-o radioactivitate mai mare) este mai ridicata decat cea a marmurelor cuartitelor , formate din sendimente cu radioactivitate scazuta ;- radioactivitatea creste in rocile in care s-a suprapus fenomenul de metamorfism hidrotermal .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita

Lucrare de licenta despre Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita
Cuprins

Capitolul I. Generalitati privind deseurile radioactive din haldele miniere...............................................3
1. Depozitarea deseurilor........................................7
2. Tehnologii de relocare....................................8

Capitolul II. Uraniul.....................................9
Generalitati...................................9

Capitolul III. Exploatatia miniera Ciudanovita....................41
3.1 Caracterizarea geografica si climatologica a perimetrului minier............................................42
3.2 Descrierea geologica a perimetrului minier.......................46
3.3 Mineralele uranifere existente in zacamant.....................47
3.4 Aspecte legate de degradarea mediului ca urmare a exploatarii minereului de uraniu la mina Ciudanovita............................48
3.5 Masurari efectuate in zona Ciudanovita...........................52
3.6 Solubilizarea minereurilor cu continut de uraniu.................57
3.7 Metode de reducere a continutului de uraniu din apele de mina.......................................59

Capitolul IV. Studii privind stadiul poluarii apelor in zona perimetrului minier Ciudanovita.............................60
4.1 Scopul lucrarii...............................60
4.2 Material si metode.................................60
4.3 Rezultate si discutii...............................74

Concluzii........................................................81

Bibliografie...................................................82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cercetari privind studiul apelor subterane din exploatatia miniera Ciudanovita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.