Cetatenia in cadrul dreptului international public

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Drept
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_F
Lucrare de licenta despre Cetatenia in cadrul dreptului international public
Conflictele de cetatenie sunt negative, cind nici un stat nu recunoaste calitatea de cetatean persoanei a carei cetatenie este pusa in discutia unui for, deci o apatridie, sau cand fiecare il considera cetateanul celuilalt, conditie pe care instantele incearca sa o inlature prin propria lor legislatie sau prin conventii internationale; si pozitive, cand doua sau mai multe state acorda, recunosc sau reclama deopotriva cetatenia unei alte persoane, cetatenie pusa in discutia unui for.
Un singur exemplu, presupunand state in care, deopotriva, casatoria atribuie obligatoriu sotiei cetatenia sotului.

Daca unul din state, cel a carui cetatenie o are barbatul, conditioneaza casatoria de o ceremonie religioasa, iar statul a carui cetatenie o are candidata la casatorie nu conditioneaza de o asemenea ceremonie, in cazul unei casatorii fara ceremonie religioasa femeia n-ar mai fi nici cetateana a statului ei de origine, pentru aceasta ea fiind casatorita si deci avand cetatenia sotului ei, nici cetateana statului a carui cetatenie o are sotul, pentru aceasta casatoria nefiind valabila - cum a considerat o instanta franceza sub regimul unor legislatii depasite in cazul casatoriei unei femei de cetatenie romana cu un resortisant al Imperiului tarist, lipsind femeia de protectia oricarui stat; ne aflam in fata unui conflict negativ de cetatenie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cetatenia in cadrul dreptului international public

Lucrare de licenta despre Cetatenia in cadrul dreptului international public
Cuprins

Introducere...............................................4

Capitolul I. Aspecte privind cetatenia in dreptul international contemporan.................................................7
Sectiunea I Instrumente juridice internationale care reglementeaza dobandirea cetateniei in plan international.........................7
Sectiunea II Cetatenia in sistemul disciplinilor juridice..............9
Sectiunea III Legea nr.21 din 1 martie 1991 care reglementeaza cetatenia Romana..........................................14

Capitolul II. Moduri de dobandire a cetateniei........................21
Sectiunea I Dobandirea cetateniei prin nastere........................21
Sectiunea II Dobandirea cetateniei prin Naturalizare..................25
Sectiunea III Alte moduri de dobandire a cetateniei................................27

Capitolul III. Moduri de pierdere a cetateniei in plan international.............................................38
Sectiunea I Retragerea cetateniei...............................38
Sectiunea II Renuntarea la cetatenia romana........................44

Capitolul IV. Alte aspecte ce decurg din cetatenie in plan international.....................................49
Sectiunea I Apatridia.....................................50
Sectiunea II Bipatridia........................................54
Sectiunea III Extradarea.........................................58
Sectiunea IV Regimul juridic al strainilor............................65

Concluzii............................................70

Bibliografie...............................................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cetatenia in cadrul dreptului international public". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.