Charisma totalitara, o abordare comparativa, nazism versus comunism

Trimisa la data: 2011-09-21
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: libero
Lucrare de licenta despre Charisma totalitara, o abordare comparativa, nazism versus comunism
Totalitarismul, fie de dreapta, fie de stanga, este un regim care neaga drepturile umane si subordoneaza individul entitatii colective a partidului/stat. Cum a scris candva Hannah Arendt, autoarea unei lucrari fundamentale despre totalitarism, "miscarile totalitare sunt organizatii de masa formate din indivizi atomizati si izolati. Comparate cu toate celelalte partide si miscari, caracteristica lor extrema cea mai evidenta este cererea lor de loialitate totala, nelimitata, neconditionata si inalterabila in raport cu membrul individual".

Ceea ce s-a realizat a fost o noua forma de sclavagism care a inclus, pe langa controlul vietii economice, politice si sociale, si conditionarea mentala a subiectilor statului totalitar. Un alt punct de vedere acrediteaza ideea ca totalitarismul se prezinta si ca accentuarea unor tendinte care existau deja, ca implinirea unor potentialitati. In acest caz, explicatia consta in teoriile evidentiate incepand cu secolul XIX si care au contribuit la cristalizarea ideologiilor comunismului si national-socialismului. Alte cauze care au condus la aparitia totalitarismului sunt reprezentate de accentuarea caracterului total al economiei, precum si de participarea maselor la politica, participare legata de marile catastrofe militare si economice din secolul al XX-lea, care au antrenat atomizarea sociala, manipularea politica si pierderea simtului valorilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Charisma totalitara, o abordare comparativa, nazism versus comunism

Lucrare de licenta despre Charisma totalitara, o abordare comparativa, nazism versus comunism
Cuprins

Capitolul I. Regimuri politice.................5
1.1. Notiunea de regim politic. Tipuri de regimuri politice..........5
1.2. Regimul politic autoritar...............8

Capitolul II. Charisma, instrument de exercitare politica..........21
2.1. Autoritate si legimitate politica.................21
2.2. Charisma, definire, caracteristici, tipuri................26
2.3 Cultul personalitatii...................31

Capitolul III. Regimurile totalitare: nazist si comunist.......36
3.1 Ideologia si doctrina politica......................36
3.2. Manipularea maselor in regimul totalitar..............42
3.3. Comparatie intre regimurile nazist si comunist...............50

Capitolul IV. Studiu de caz comparativ: nazism vs comunism..........60
4.1. Totalitarismul nazist. Lider charismatic Adolf Hitler.........60
4.2. Totalitarismul comunism. Lider charismatic Fidel Castro......70

Capitolul V. Concluzii.....................81

Bibliografie...............85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Charisma totalitara, o abordare comparativa, nazism versus comunism". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.