Chemarea in judecata si judecarea in fata instantei de fond

Trimisa la data: 2010-08-13
Materia: Drept
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_C
Lucrare de lcienta despre Chemarea in judecata si judecarea in fata instantei de fond
Declansarea unui proces civil necesita cheltuieli destul de mari, intre care un loc important il ocupa taxele de timbru pe care cei ce introduc cereri la instantele judecatoresti trebuie sa le plateasca.Prin art.21 din Constitutie se consacra principiul accesului liber la justitie dar textul nu instituie nici o interdictie cu privire la taxele in justitie, fiind legal si normal ca justitiabilii care trag un folos nemijlocit din activitatea desfasurata de instantele judecatoresti sa contribuie la acoperirea cheltuielilor acestora. Prin urmare, regula este cea a timbrarii actiunilor in justitie, exceptiile fiind posibile numai in masura in care sunt stabilite de legiuitor. Asadar, accesul liber nu inseamna neaparat si acces gratuit.

In prezent, fata de reglementarea existenta, trebuie sa distingem intre taxele de timbru si timbrul judiciar37.Potrivit art.2 din Decretul nr.199/1955 taxele de timbru se datoreaza atat de catre persoanele fizice cat si de catre cele juridice si ele se platesc anticipat. Deci nu pot fi primite sub sanctiunea amenzii, cereri netimbrate sau insuficient timbrate (art.12 din Decret). In mod exceptional, pentru motive temeinice aratate in rezolutia presedintelui sau judecatorului de serviciu, se pot primi cereri netimbrate sau insuficient timbrate, obligand partea sa plateasca taxele pana la primul termen de judecata.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Chemarea in judecata si judecarea in fata instantei de fond

Lucrare de lcienta despre Chemarea in judecata si judecarea in fata instantei de fond
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive.............................3

Capitolul II. Cererea de chemare in judecata.....................10

Capitolul III. Intampinareaa.......................................25

Capitolul IV. Cererea reconventionala.............................28

Capitolul V. Masurile asiguratorii.........................34

Capitolul VI. Citarea si comunicarea actelor de procedura................................45

Capitolul VII. Concluzii si propuneide "Lege ferenda"............56

Bibliografie.....................................63Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Chemarea in judecata si judecarea in fata instantei de fond". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.