Chimioterapia in boala canceroasa

Trimisa la data: 2010-04-07
Materia: Medicina
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_G
Lucrare de licenta despre Chimioterapia in boala canceroasa
Chimioterapicele anticanceroase sunt capabile sa amelioreze starea clinica, sa micsoreze volumul tumorii, sa prelungeasca durata de supravietuire si uneori, sa produca vindecarea bolnavilor cu afectiuni canceroase.Tratamentul trebuie stabilit si efectuat de catre specialistul oncolog, care are la dispozitie toate mijloacele de laborator necesare.
Alegerea medicamentelor se face in functie de datele stiintifice privind eficacitatea si raportul risc/beneficiu terapeutic.

OMS a stabilit 5 categorii de cancere, in functie de raspunsul la chimioterapie:Tumori pentru care tratamentul poate realiza vindecarea sau o prelungire semnificativa a supravietuirii (leucemia acuta limfoblastica, leucemia acuta mieloida, boala Hodgkin, limfoame nehodgkiniene, limfom Burkitt, cancerele gestationale trofoblastice, cancerul testicular cu celule germinative, sarcom Ewing, sarcoame de tesuturi moi la copii, cancer pulmonar microcelular, sarcomul Kaposi).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Chimioterapia in boala canceroasa

Cuprins

I.Introducere...............3

II.Partea generala..........4
II.1 Chimioterapia in boala canceroasa.........4
II.2 Antimetaboliti - Antagonisti ai acidului folic.........11
II.3 Antitoxici in tratamentul neoplazic........26

II. Partea experimentala.........29
III.1 Monografia Metotrexat ( Farmacopeea Europeana 5.0).......29
III.2 Monografie folinat de calciu ( Farmacopeea Europeana 5.0)......34
III.3 Cromatografia de lichide de inalta performanta (HPLC) - metoda analitica utilizata in controlul medicamentelor........39
III.4 Validarea metodelor analitice.........51
III.5 Metoda HPLC de dozare a metotrexatului si folinatului de calciu din plasma umana...........55

IV. Concluzii..........76

Bibliografie...........78


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Chimioterapia in boala canceroasa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.