Cifoza

Trimisa la data: 0000-00-00
Materia: Medicina
Pagini: 29
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_G
Lucrare de licenta despre Cifoza
Cifozele sunt incurbari exagerate ale coloanei, cu concavitatea orientata posterior. Cifoza dorsala este o accentuare a curburii fiziologice a coloanei in regiunea toracala. Se poate socoti cifoza atunci cind firul cu plumb, atingind virful curburii dorsale, se gaseste fata de apofiza spinoasa a vertebrei C7 la mai mult de 3 cm departare. Este cea mai frecventa deviatie a coloanei.Cifolordoza (cifoza dorsala si lordoza lombara) este o accentuare a celor doua curburi vertebrale, echilibrate si compensindu-se reciproc.

Cifoza lombara si inversiunea vertebrala este o cifoza lombara prin retroversia bazinului, compensata dorsal.Cifoza totala este continuarea celei dorsale si lombare, insontindu-se de infundarea toracelui, este o cifoza lunga, intilnita la cei cu relaxare ligamentara si musculara.Multe sechele, dupa imbolnaviri sau interventii chirurgicale isi lasa amprenta prin modificari ale atitudinii in totalitate sau numai a unor segmente ale corpului. Chiar si organele de simt pot altera aceasta atitudine, in sensul ca avind auzul defectuos la o ureche, aceasta il obliga pe cel in cauza la o atitudine asimetrica a capului, rotat intr-o parte, pentru a auzi mai bine. Vazul, la rindul lui, influenteaza atitudinea capului si a trunchiului prin aplecarea inainte pentru a apropia ochii de obiect.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cifoza

Cuprins


1.Definitia bolii.........3
2.Etiopatogenie...........4
3.Anatomie patologica.........6
4.Prezentarea celor mai importante forme clinice (simptomatologie, diagnostic clinic si paraclinic, tratament).......6
5.Diagnostic diferential.......11
6.Prognostic.......11
7.Tratament profilactic........12
8.Terapia fizicala si de recuperare.......13

Bibliografie.......28

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cifoza". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.