Circuitul natural al pesticidelor

Trimisa la data: 2010-06-03
Materia: Chimie
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_I
Lucrare de licenta despre Circuitul natural al pesticidelor
Studii privind bioacumularea au fost realizate pe peste, si au aratat ca deltametrinul are un factor de bioconcentratie (BCFs) mult mai redus decat cel prevazut de corelatia intre coeficientul de partitie Kow si BCF. Acest coeficient redus se poate datora faptului ca el este metabolizat de pesti, si disponibilitatea redusa a pestilor de a lega deltametrinul la compusi organici sau coloizi suspendati.

Cinetica metabolica a fost stabilita de Cary in 1978 pe Ictalurus punctatus care a stat timp de 30 de zile in apa, al carei sol a fost tratat cu o doza de 125 g a.i/ha (de 10 ori mai mare decat doza agricola normala) si apoi inundat cu apa dupa 31 de zile. Pe perioada expunerii, nici unul din cei 300 de pesti nu a murit si nu s-au comportat anormal in ciuda concentratiei de deltametrin de 2,19 A"g/l, care reprezinta o concentratie de 3 ori mai mare decat CL50 la 0,63 A"g/l. In ultima etapa pestii au fost introdusi intr-un mediu necontaminat, reimprospatat continuu, pentru a monitoriza eliminarea deltametrinului sau metabolitilor sai.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Circuitul natural al pesticidelor

Cuprins


I. Pesticide.............3

II. Piretroizi sintetici.........12

III. Structura deltametrinului. Proprietati fizice si chimice. Metode analitice...............15

IV. Comercializarea deltametrinului.......18

V. Transportul, raspandirea si transformarea deltametrinului in mediul inconjurator..........20

VI. Metabolismul deltametrinului.........28

VII. Efectele deltametrinului asupra organismelor din mediul inconjurator.........35

VIII. Efectele asupra animalelor experimentale si asupra sistemelor de testare in vitro..........41

IX. Modul de actiune al piretroizilor si problema rezistentei la acesti compusi.......53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Circuitul natural al pesticidelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.