Circularitatea in operele lui Liviu Rebreanu

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Limba Romana
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roxana_M
Lucrare de licenta despre Circularitatea in operele lui Liviu Rebreanu
Perioada literara antebelica era dominata de lirica si de nuvelistica, operele literare din aceasta perioada avand caracter preponderent istoric si social, valoarea estetica nefacandu-si simtita prezenta decat slab si abia spre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX.

Reprezentativi pentru perioada antebelica sunt poetii si scriitorii care nutreau o mare simpatie pentru taranul roman, precum G. Cosbuc, O. Goga, Al.Vlahuta, N. Iorga, Hasdeu si Duiliu Zamfirescu, scriitori care se incadrau in curentele samanatorist si poporanist, militand pentru cauza taranului inrobit si dorind intoarcerea la virtutile batranilor, la datinile stramosesti si la sat ca unic pastrator al valorilor nationale. Dintr-un acut sentiment al dezradacinarii, toti acesti poeti si scriitori incercau prin operele lor sa se faca glasul necazurilor si suferintelor indurate de tarani, fapt care facea ca aceste opere ale lor sa fie aproape in intregime lirice si melodramatice, insa lipsite de valoare estetica in sine.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Circularitatea in operele lui Liviu Rebreanu

Cuprins

Introducere.........3

I. Contextul literar - De ce nu aveam roman?.......5

II. Rebreanu intre cele doua razboaie........11

III. Structura narativa Rebreniana.........14

IV. Circularitatea in romanul " Ion "......19

V. Circularitatea in romanul "Padurea Spanzuratilor"......32

VI. Circularitatea in romanul "Ciuleandra"....44

VII. Rebreanu - receptarea in posteritate.....52Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Circularitatea in operele lui Liviu Rebreanu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.