Circulatia monetara in cadrul sistemului bancar

Trimisa la data: 2010-01-21 Materia: Finante-Banci Pagini: 76 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Radu_Si
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Circulatia monetara in cadrul sistemului bancar
Emisiunea semnelor monetare se poate defini ca fiind ansamblul de operatiuni constand in confectionarea (fabricarea ), stocarea, punerea si retragerea din circulatie a semnelor monetare. Semnele monetare constituie formele concrete de manifestare ale monedei, asa numitele instrumente monetare, care sunt: biletele de bancA" (bancnotele de hartie) si monedele metalice. Asa cum am vA"zut, orice sistem monetar defineste care este unitatea sa monetarA", iar aceastA" unitate monetarA" este pusA" in circulatie si folositA" sub forma concretA" a semnelor monetare (bA"nesti).

La noi, unitatea monetarA" este leul, cu subdiviziunea banul, asa cum se reitereazA" in articolul 10 al Legii nr.34/1991 privind Statutul BA"ncii Nationale a Romaniei. Leul, ca unitate monetarA" a sistemului monetar roman, este introdus prin Legea nr.14/1867; este vorba de introducerea unui sistem zecimal, metric, asa cum exista in Uniunea monetarA" italianA" (Franta, Italia si Belgia), trecandu-se la leul impA"rtit in 100 de pA"rTi numite "bani". Un leu era echivalentul a 5 grame argint si 0,32258 grame aur. Atat aurul, cat si argintul au rA"mas echivalente generale, reprezentand sistemul bimetalist, in care ambele metale pretioase indeplineau functia monetarA" de mA"surA" a valorii si de mijloc de circulatie.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Circulatia monetara in cadrul sistemului bancar

Lucrare de licenta despre Circulatia monetara in cadrul sistemului bancar
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale..............................3
I.1 Notiuni introductive privind circulatia monetara.................3
I.2 Masa monetara..........................................6
I.3 Ssisteme monetare..........................................13

Capitolul II. Emisiunea monetara.............................19
II.1 Definirea emisiunii monetare.............................19
II.2 Banca de emisiune si functiile sale............................ 23

Capitolul III. Stabilitate si echilibru monetar.......................40
III.1 Stabilitatea monetara, punct de plecare pentru intarirea monedei nationale...............................................40
III.2 Realizarea echilibrului monetar...........................45
III.3 Cererea si oferta monetara...............................47

Capitolul IV. Inflatie, deflatie, dezinflatie...................50
IV.1 Conceptul fenomenului inflationist si factorii determinanti ai acestuia................................................50
IV.2 Scurt istoric...........................................54
IV.3 Consecintele economice si adptarea la inflatie.................57
IV.4 Dezinflatia, politici de combatere a inflatiei.................61
IV.5 Deflatia moentara..........................................63

Capitolul V. Politica monetara din Romania...........................65

Bibliografie......................................75
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Circulatia monetara in cadrul sistemului bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.