Circumstanta sanctiunilor in dreptul penal ca criteriu de individualizare

Trimisa la data: 2009-07-10
Materia: Drept
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_Fi
Lucrare de licenta despre Circumstanta sanctiunilor in dreptul penal ca criteriu de individualizare
Circumstantele agravante constau in stari, situatii, imprejurari, calitati, alte date ale realitatii, exterioare continutului infractiunii ce au legatura cu fapta infractionala ori cu infractorul si care releva un grad de pericol social mai ridicat al faptei ori o periculozitate mai mare a infractorului.Circumstantele agravante au caracter intamplator (accidental) in sensul ca nu insotesc orice fapta infractionala si nu privesc pe orice infractor.In regulamentul circumstantelor agravante, legiuitorul Codului penal de la 1069 consacra implicit distinctia intre circumstantele legale si cele judecatoresti.

El prevede prin dispozitiile din art.75 alin.1 lit.a-f C.Pen. un numar de 7 imprejurari pe care le defineste ca circumstante agravante prin expresia urmatoarele imprejurari constituie circumstante agravante. Acestea reflecta intotdeauna si in mod univoc o periculozitate sporita a infractorului si impun necesitatea unei reactii mai energice in vederea reeducarii lui. In acelasi timp, legiuitorul a lasat libertatea instantei de judecata de a stabili si caracteriza ea insasi ca circumstantele agravante, imprejurari asemanatoare care produc aceleasi efecte asupra periculozitatii faptuitorului si vadesc aceeasi necesitate de agravare a pedepsei. Astfel, in art.75 alin.2 C.P.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Circumstanta sanctiunilor in dreptul penal ca criteriu de individualizare

Lucrare de licenta despre Circumstanta sanctiunilor in dreptul penal ca criteriu de individualizare
Cuprins

Introducere.......................................3

Capitolul I.
Sectiunea I. Circumstantele - criteriu de individualizare a sanctiunilor de drept penal.........................................6
Sectiunea a II-a. Circumstantele atenuante sau agravante - mijloace de individualizare.............................................13
Sectiunea a III-a. Clasificarea circumstantelor. Categorii de circumstante................................................14

Capitolul II.
Sectiunea I. Circumstantele atenuante..............................22
Sectiunea a II-a. Depasirea limitelor starii de necesitate................................................34
Sectiunea a III-a. Provocarea......................................34
Sectiunea a IV-a. Circumstantele atenuante legale....................53
Sectiunea a V-a. Constaterea circumstantelor..........................55
Sectiunea a VI-a. Efectele circumstantelor atenuante..................................................58
Sectiunea a VII-a. Concursul intre cauzele de agravare si atenuare a pedepsei....................................................99

Bibliografie..................................................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Circumstanta sanctiunilor in dreptul penal ca criteriu de individualizare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.